avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Daca o persoana se afla la pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Daca o persoana se afla la pensie anticipata partiala ...

Buna ziua. Daca o persoana se afla la pensie anticipata partiala ( deci cu procent de diminuare), la 1 septembrie va beneficia de diminuarea procentului de penalizare prevazut de noua lege?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: somon , utilizator 11:00, 19 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu , ramane cu acelasi procent de diminuare . Art 144 (4) : “ La data intrarii in vigoare a prezentei legi , pensiile anticipate partiale , stabilite conform legislatiei anterioare intrarii in vigoare a prezentei legi , devin pensii anticipate , cu mentinerea procentului de diminuare “ .
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! sunt pensionara anticipat ,parțial din anul 2020,mai ... 0722310388 0722310388 Bună ziua! Sunt pensionara anticipat ,parțial din anul 2020,mai am 11 luni de penalizare! Am avut stagiul complet de cotizare,plus încă 1 peste stadiul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ce facem cu cei pensionati anticipat partial dupa ... Mavag Mavag Buna ziua! Ce facem cu cei pensionati anticipat partial dupa vechea lege? Am vechimea de 40 de ani si 6 luni. Am o penalizare de 370 lei. Dupa noua lege s-a ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor 360/ 2023 johnny_1961 johnny_1961 Legea 360/ 2023 Pensia anticipata partiala! Buna ziua Sunt pensionat anticipat partial din 2021. , stagiul de cotizare pe decizia de pensionare este de ... (vezi toată discuția)