Buna ziua, casatorie in Romania, divort in Canada, procedura recunoastere divort in Romania facuta prin Consulatul de la Montreal, cu traduceri autentificate si tot ce trebuie; procedura s-a oprit putin in faza finala la evidenta populatiei Bucuresti / MI cu o hai sa zicem problema de neconcordanta de nume la documentele sotiei - in Quebec, conform codului civil, persoanele feminine au si numele de dinainte de casatorie ; intrebare : exista o conventie intre Romania si Canada cu privire la modul acesta de lucru / recunoastere reciproca de sistem juridic privind numele in situatii ca aceasta ? Am vazut ca exista aceasta recunoastere reciproca cu privire la echivalarea diplomelor.- numele meu pe diploma include si initiala tatalui, ministerul din Quebec nu a facut o problema din asta, consider ca s-a conformat legislatiei romane. Va multumesc pentru raspuns
Învederați această situație Direcției de Evidență a Persoanelor, iar dacă nu doresc transcrierea certificatului de divorț, atunci va trebui să vă adresați instanței de judecată.
Nu există o convenție de recunoaștere reciprocă a actelor de stare civilă între România și Canada.
Casatorie in canada
amuliu
Am urmatoarea situatie:
Casatorita in 2013 cu un roman, cetatean canadian ( casatorie incheiata in Montreal la un notar). Dupa intoarcerea in Ro am incercat ... (vezi toată discuția)