avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, casatorie in Romania, divort in Canada, ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, casatorie in Romania, divort in Canada, procedura ...

Buna ziua, casatorie in Romania, divort in Canada, procedura recunoastere divort in Romania facuta prin Consulatul de la Montreal, cu traduceri autentificate si tot ce trebuie; procedura s-a oprit putin in faza finala la evidenta populatiei Bucuresti / MI cu o hai sa zicem problema de neconcordanta de nume la documentele sotiei - in Quebec, conform codului civil, persoanele feminine au si numele de dinainte de casatorie ; intrebare : exista o conventie intre Romania si Canada cu privire la modul acesta de lucru / recunoastere reciproca de sistem juridic privind numele in situatii ca aceasta ? Am vazut ca exista aceasta recunoastere reciproca cu privire la echivalarea diplomelor.- numele meu pe diploma include si initiala tatalui, ministerul din Quebec nu a facut o problema din asta, consider ca s-a conformat legislatiei romane. Va multumesc pentru raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2024
V024, utilizator
Cel mai recent răspuns: V024 , utilizator 14:56, 25 Ianuarie 2024
Bună ziua,

Învederați această situație Direcției de Evidență a Persoanelor, iar dacă nu doresc transcrierea certificatului de divorț, atunci va trebui să vă adresați instanței de judecată.

Nu există o convenție de recunoaștere reciprocă a actelor de stare civilă între România și Canada.

Toate cele bune,
Buna ziua, Multumesc pentru raspuns.

Demersurile sunt facute, astept noutati in zilele urmatoare.

O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! căsătorie încheiată in romania, divorț in canada. ... AvramescuL AvramescuL Buna ziua! Căsătorie încheiată in Romania, divorț in Canada. Amândoi cetățeni români și canadieni. Fără nume schimbate după căsătorie, totul ... (vezi toată discuția)
Recunoastere in romania a divortului pronuntat in canada alterniko alterniko Buna ziua, As dori cateva informatii privind procedura de recunoastere de catre statul roman a divortului pronuntat in strainatate. Iata situatia pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie in canada amuliu amuliu Am urmatoarea situatie: Casatorita in 2013 cu un roman, cetatean canadian ( casatorie incheiata in Montreal la un notar). Dupa intoarcerea in Ro am incercat ... (vezi toată discuția)