avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara, La incetarea contractului de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara, La incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul ...

Buna seara, La incetarea contractului de munca prin demisie angajatorul plateste zilele de concediu neefectuate la valoarea venitului din contractul de munca sau la valoare incasata lunar (este o suma mai mare cu 25% fata de cea din contract ). Daca in 2024 nu am efectuat nici 1 zi de concediu si am 10 zile ramase din 2023 se platesc toate ?
multumesc,
Dalila Boteanu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:37, 21 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care a încetat c.i.m.

Vi se plătesc toate zilele neafectat.
Buna ziua, Va rog mult sa imi spuneti articolul si legea in baza careia se face plata zilelor de concediu la demisie.multumesc mult
Art.146 C.mun.
...
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.


In cazul încetării contractului individual de muncă , compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat se realizează indiferent de motivul încetării contractului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare concediu odihna in bani cristina29 cristina29 Buna ziua! Conform Codului Muncii, concediul de odihna neefectuat se compenseaza in bani doar la incetarea contractului de munca. Dar daca acest CO nu s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ioana28_02 ioana28_02 Buna ziua! Sunt angajat ca sofer pe tir de 1 an si 4 luni si vreau sa imi dau demisia. Am pe cartea de munca trecut minimul pe economie si nu am beneficiat de ... (vezi toată discuția)
Zile concediu de odihna crisana crisana Buna ziua,am o intrebare.In 25 august urmeaza sa imi dau demisia cu acordul partilor,si vreau sa stiu daca pot cere plata zilelor de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)