avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua.In anul 2021 am fost depistat la volanul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua.In anul 2021 am fost depistat la volanul unui tractor ...

Bună ziua.In anul 2021 am fost depistat la volanul unui tractor la care aveam și remorca atașată la el. Aveam permis categoria B și ansamblul tractor și remorca depășea greutatea admisa. Permisul mia fost reținut. Dosarul nu a ajuns la judecătorie este la postul de politie din localitate. După noile reguli de echivalare a categoriei B cu TR1 se poate să-mi dea permisul înapoi fără ca dosarul sa mai ajungă în instanta? Menționez ca tractorul nu depășește viteza de 40 km/ora .Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:23, 21 Ianuarie 2024
Da, puteți invoca în instanță art. 4 din codul penal, după legea nouă fapta dvs. este dezincriminata.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate conduce legal tractorul agricol-forestier cu b pe drumurile comunale ? catalinuxxl catalinuxxl Buna seara. Daca un tractor este inregistrat la primarie si acesta sau ansamblul tractor+remorca ( greutatea remorcii nu depaseste greutatea tr ) nu ... (vezi toată discuția)
Tractor cu categoria b Manti Manti Bună ziua am si o intrebare am fost oprit in trafic cu un tractor de 10 tone si o remorcă de 8 tone cu permis categoria B pentru ăsta mia fost reținut ... (vezi toată discuția)