avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 ...

Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio hartie in care sa mi SE ceara acest lucru. Hartia nu trebuia trimisa cu confirmare de primire? Adica cum demonstreaza ei ca eu am primit hartia? As vrea sa contest procesul verbal dar nu stiu care este temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 09:23, 24 Aprilie 2024
Buna ziua, in legatura cu solicitare de la politia locala pentru a identifica soferul.

Am primit PV pentru ca nu am dat raspuns la o astfel de solicitare (art 39, 195/2002), dar nici solicitarea nu am primit-o. Este posibil sa nu ma fi dus la posta sa o ridic, dar in orice caz nu stiam de existenta ei. Pe procesul verbal este scris nr solicitarii si data acesteia.

In cazul meu, legislatia ma ajuta in vreun fel ?

30.05.2023 Politia Locala a observat autovehiculul stationat pe strada x (din PV)
28.09.2023 solicitare trimisa (pe care nu am primito, nu stiu daca din vina mea sau a lor)
07.11.2023 am savarsit faptele ca nu am tranmis politiei conducatorul auto conform solicitarii
28.03.2024 proces verbal intomic in lipsa de agent constatator al politiei locale
12.04.2024 am ajuns in posesia pv

Mai pot sa fac ceva decat sa platesc cele 9 puncte de amenda ? Eu as dorii sa contest acest proces verbal dar nu stiu daca am temei legal.

Multumesc - Horia.
Daca nu v-ati dus la posta sa va luati acea comunicare, nu mai aveti ce face, politia a respectat procedura.
Puteti verifica la posta, daca vi s-a transmis comunicarea respectiva.
Doar daca nu a existat asa ceva aveti sanse la contestarea PV.
Multumesc pentru raspuns, am incercat sa gasesc un avocat doar ca toti mi-au spus ca onorariul costa mai mult decat amenda :)

Deci singura sansa sa scap de amenda ar fi faptul ca nu am primit solicitarea. Daca redactez si depun o plangere contraventionala eu trebuie sa dovedesc ca nu am primit solicitarea ? Sau politia locala o sa dea raspuns cu dovezile ca ei au respectat procedura ?

De asemenea unde este scris in lege despre cum se efectueaza aceasta instintare ? Tot ce am gasit este in legea 195 art 39 :
--------------------------
(3) Comunicarea solicitării prevăzute la alin. (1) și a datelor prevăzute la alin. (2) se poate realiza și prin platforme
informatice destinate furnizării de servicii electronice, atunci când proprietarul sau deținătorul mandatat al unui
vehicul a optat pentru această modalitate de comunicare.
----------------------------
(4) Solicitarea prevăzută la alin. (1) se consideră comunicată în termen de 5 zile de la data punerii la dispoziția proprietarului sau deținătorului mandatat al unui vehicul prin mijlocul electronic de transmitere la distanță
------------------------------
(5) Solicitarea prevăzută la alin. (1) întocmită ca înscris în formă electronică, în cazul în care nu poate fi comunicată în modalitatea prevăzută la alin. (3), se consideră comunicată la data comunicării copiei acesteia, imprimată pe suport hârtie. Documentul astfel rezultat nu trebuie să poarte semnătura olografă a polițistului rutier.
----------------------------
Consultati OG2/2001.
Articolul 27
Comunicarea procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului. Operațiunea de afișare se consemnează într-un proces-verbal, semnat de cel puțin un martor.
[ link extern ]
Politia isi va prezenta propria proba, ca a facut comunicarea, la fel si dvs. ca nu, doar nu credeti ca instanta va va crede pe cuvint.
Ultima modificare: Marți, 23 Aprilie 2024
latka, utilizator
1. "Daca nu v-ati dus la posta sa va luati acea comunicare, nu mai aveti ce face"

2. "procesului-verbal se face prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul"

Ma scuzati doar ca nu inteleg aceste 2 mesaje ale dvs. In primul mesaj conditia "cu aviz de primire" este indeplinita ? Chiar daca eu nu am ridicat comunicarea ?

De asemenea am inteles ca "solicitarea" la care se face referinta in art 39 din 195/2002 este reglementata de Articolul 27 din OG2/2001, corect ?

Va multumesc pentru rabdare si apreciez ajutorul dvs

Alte discuții în legătură

Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, andrieș remus este numele meu și sunt din constanța. ... Andries Remus Andries Remus Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt din Constanța. Aș dori dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Astăzi am găsit în cutia poștală o ... (vezi toată discuția)