avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 ...

Buna ziua. Am gasit afisat un PV pe numele meu cu amenda de 9 puncte pentru necomunicare persoana care a condus autoturismul. Ideea e ca eu n am primit nicio hartie in care sa mi SE ceara acest lucru. Hartia nu trebuia trimisa cu confirmare de primire? Adica cum demonstreaza ei ca eu am primit hartia? As vrea sa contest procesul verbal dar nu stiu care este temeiul legal. Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 09:23, 24 Aprilie 2024
Răspunsul este da la ambele întrebări.

"Daca nu v-ati dus la posta sa va luati acea comunicare, nu mai aveti ce face"

Am citit tot pe forum "Procedura de afisare la domiciliu sau la sediul contravenientului este singura procedura in care se considera procedura de comunicare indeplinita."

Din cate inteleg daca nu am ridicat PV de la posta, se intoarce politiei iar urmatorul pas al lor este afisarea la domiciliu ?

Mi se pare anormal sa fiu amendat pentru ceva ce nu am stiut...

Puteti sa imi spuneti care e adevarul? Am temei legal sa contest PV de amenda pentru ca nu am comunicat conform solicitarii pe care nu am primito ? @latka

O alta intrebare, conform OG2/2001
Articolul 14
(1) Executarea sancțiunilor contravenționale se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.


In PV scrie ca in ziua de 07 luna 11 2023 am savarsit faptele nu a respectat obligatia de a comunica in termenul indicat in solicitarea nr x... , procesul verbal a fost incheiat pe 27.03.2024. Au trecut mai mult de 2 luni , pot invoca art 14 ca temei legal pentru nulitatea PV ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
Horia12345, utilizator
Cea mai des folosita procedura de comunicare de catre autoritatile statului este cea prin posta cu aviz de primire. Plicul respectiv sta 10 zile la oficiul postal. Este consuderata indeplinita procedura, daca nu a fost ridicat acel document si s-au pus in cutia postala avizele de instiintare.
Sunt 6 luni pentru a va incheia PV de contraventie si 2 luni pentru comunicare
Intre 07.11 si 28.03 sunt mai putin de 6 luni.
Intre 28.03 si 12. 04 sunt mai putin de 2 luni.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2024
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, andrieș remus este numele meu și sunt din constanța. ... Andries Remus Andries Remus Bună ziua, Andrieș Remus este numele meu și sunt din Constanța. Aș dori dacă mă puteți ajuta cu un sfat. Astăzi am găsit în cutia poștală o ... (vezi toată discuția)
Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)