avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare creanta

Buna seara.In anul 2008 luna octombrie am inprumutat unei familii o suma de bani intocmind o chitanta de mina cu mentiunea de a-mi inapoia banii in luna aprilie 2009.In chitanta am semnat atit eu cu sotul meu cit si cealalta familie .In aprilie 2009 cei doi soti nu mi-au restituit banii am facut o plingere la postul de politie din comuna lor pentru a stabili o legatura de a clarifica situatia si au refuzat sa vina dar nici la telefon nu au mai dorit sa raspunda.Pina in prezent nu am reusit sa iau legatura cu ei fiind acum plecati in strainatate.Ce pot face in aceasta situatie pentru a-mi recupera bani?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:55, 3 Februarie 2010
sa le faceti actiune in pretentii, in instanta si va fi nevoie de citarea lor in strainatate.
procedura de citare dureaza cateva luni dar se pare ca asta e singura dvs cale.

av.m.vasilescu
Inițial faceți o somație printr-un executor jud., iar dacă nu plătește depuneți o acțiune la judecătoria din raza teritorială a domiciliului pers în cauză prin care solicitați să vă restituie suma de bani( obligația de a face ), actualizată cu rata inflației până la plata efectivă, în probațiune depuneți copii xerox de pe înscrisul pe care l-ați încheiat, în probațiune alături de proba cu înscrisuri solicitați și proba cu interogatoriul pârâtului și proba cu martori.
dacă sunt plecați în străinatate și cunoașteți domiciliul acestora, puteți să solicitați citarea la dom. din străinatate, prin instanța de judecată din raza terit a domiciliuului lor;va trebui să traduceți și să legalizați acțiunea ; dacă nu reușiți să obțineți adresa lor, ulterior puteți solicita ca instanța să vă aprobe citarea prin publicitate....
intrucat mai sunteti in termen, puteti promova in instanta o actiune in pretentii, prin care solicitati restituirea sumei imprumutate.
se plateste taxa de timbru la valoare, iar citarea se va face la adresa din strainatate. daca nu cunoasteti adresa acestora din strainatate, p[uteti sa indicati adresa de la ultimul domiciliu cunoscut, aratand instantei acest lucru .
se va dispune citarea prin mica publicitate si la usa instantei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune yuly_amy yuly_amy buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu citeva sfaturi cum ar trebuii sa procedez -am fost 3 fratii -pariintii nostri au decedat -2 dintre fratii ... (vezi toată discuția)
Divort ysm_nutzu ysm_nutzu vreau sa divortez dar sotia nu e in tara , imi trebuie avocat obligatoriu? (vezi toată discuția)
Divort fara minori fylo fylo Buna ziua! Vreau sa inaintez o cerere de divort fata de sotul meu care este plecat intr-o alta tara unde are o relatie! Nu avem copii minori! Ce trebuie sa fac? (vezi toată discuția)