avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere succesiune

buna ziua
ma poate ajuta si pe mine cineva cu citeva sfaturi cum ar trebuii sa procedez

-am fost 3 fratii
-pariintii nostri au decedat
-2 dintre fratii au decedat dar au avut cate 2 copii
-acesti copii sunt stabiliti de foarte multi ani in strainatate si nimeni nu stie cum sa ia legatura cu ei
-eu as dori sa deschiod succesiunea dupa parintii nostri care au decedat tatal de 24 ani ,mama de 5 ani.,iar fartii au decedat imediat dupa tatal nostru

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:09, 13 August 2009
faceti succesiunea in instanta. normal ar fi copii fratilor sa vina la mostenire, daca nu sunt de gasit, declarati in instanta ca sunt pe undeva in ro. dar nu stiti nimic de ei.
se va face citarea prin publicitate.
nu-i declarati in strainatate, deoarece procedura citarii internationale este destul de lunga.

av.m.vasilescu
trebuie sa mergeti la un notariat in a carui raza teritoriala se afla ultimul domiciliu al mamei dvs .
se va dezbate intai succesiunea dupa tatal dvs, ulterior si succesiunea mamei dvs .
daca partile notificate pt termenul fixat de notar nu se prezinta , notarul va va indruma sa va adresati instantei de judecata .

sau putei sa depuneti direct actiunea in instanta pt a nu mai pierde timpul .
dar eu va sfatuiesc sa declarati adresele copiilor fratilor dvs daca le cunoasteti, iar daca nu le cunoasteti spuneti instantei ca sunt plecati in afara , si sa dispuna citarea acestora prin mica publicitate .
nu trebuie sa recurgeti la subterfugii , pt a nu avea motive vreodata , nepotii dvs , sa solicite anularea actului de mostenitor .
e doar un sfat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu se gaseste un mostenitor mihai_romania mihai_romania Problema este oarecum simpla.....rezolvarea nu o stiu. Ma incadrez in cele 6 luni de la deces si intentionez sa ma prezint la notar in vederea dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii burdusel liviu burdusel liviu cum trebuie sa procedez pentru a reusi sa-mi fac acte pe casa in cazul in care:casa a fost cumparata de tatal meu in1954 impreuna cu prima sotie, au construit ... (vezi toată discuția)
Contestare mostenire calinescuely calinescuely Buna ziua, Am urmatoarea problema: mama mea a fost casatorita din care au rezultat 4 copii.sotul a decedat prin anul 1985. in anul 1987 mama s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)