avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura de citare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura de citare

Ma aflu in urmatoarea situatie: tatal meu impreuna cu cei 2 frati ai luati sint trecuti pe titlul de proprietate a unei suprafete de teren.Cum titlul de proprietate s-a eliberat in orginal numai unuia ,tatal meu a avut doar o copie xerox. Dar el a decedat iar eu doresc sa deschid succesiunea .Am inteles ca nu se elibereaza un duplicat ci trebuie sa fac partajul in instanta. Dar cum sa-i citez pe verii mei,mostenitorii fratilor tatalui meu? Doi dintre ei sint plecati in strainatate,al treilea e in Bucuresti dar nu-i cunosc decit ultima adresa(el s-a mutat intre timp),iar la patrulea verisor i-am trimis o scrisoare recomandata cu confirmare de primire,i-am expus situatia dar refuza sa imi dea o copie legalizata a titlului de proprietate.
Ce trebuie sa fac pentru a-i cita pe cei plecati in strainatate si pentru cel care locuieste in Bucuresti?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 13:12, 25 Noiembrie 2012
1) pt cei din străinătate : o adresă la MAE cu datele exacte ale respectivelor persoane și țara unde sunt plecați ; depuneți instanței copie a demersului.Apoi, solicitați citarea lor acolo.Dacă vă respinge cumva instanța punctul dvs. de citare, expediați-le Citația instanței recomandat cu Confirmare de primire Internațională (de culoare roșie) prioritar sau neprioritar (indicat ar fi prioritar și-n avantajul dvs.)
2) pt cei din București : odată deschisă acțiunea în instanță, solicitați instanței să obțină domiciliul lor de la SCLEP de sector (dvs. NU vi se va da adresa persoanelor-sunt protejate de lege decât dacă dovediți anexând la cererea către SCLEP, în copie, acțiunea declanșată în instanță și înregistrată), citarea lor cu înmânarea unui exemplar din acțiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune yuly_amy yuly_amy buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu citeva sfaturi cum ar trebuii sa procedez -am fost 3 fratii -pariintii nostri au decedat -2 dintre fratii ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea actului de divort din israel - am depus toate actele ... aryel aryel Recunoasterea actului de divort din Israel - am depus toate actele la tribunalul Bucuresti - exequator (recunoasterea înscrisurilor si hotarârilor straine) ... (vezi toată discuția)
Dezbatere de mostenire popa silvana popa silvana Buna seara Doresc sa ma lamuriti intr-o problema familiala. Bunicul tatalui meu, decedat in prezent, a avut un teren proprietate, iar pe act sunt trecuti doi ... (vezi toată discuția)