Am primit de curand o notificare prin care un IFN declara scadent un imprumut din 2016 si intentioneaza sa demareze procedura de executare silita.
Contractul a fost intocmit online in martie 2016 cu un termen de 30 zile.
Intentionez sa le solicit prin email anularea contractului de imprumut ca urmare a impliniri termenului de prescriptie.
Ideea este sa ii informez ca daca vor face executare silila o voi contesta si anularea acestui contract ar scuti ambele parti de cheltuieli si timp pierdut.
intrebarea mea este:
Aceasta actiune din partea mea intrerupe termenul de prescriptie?
Buna ziua, nu intentionati bine. Nu le trimiteti niciun email pentru ca poate fi considerat nefavorabil dvs. Solutia este ca dupa demararea executarii silite, in termen de 15 zile de la primirea primei corespondente privind executarea silita sa formulati la instanta contestatie la executare silita si sa invocati prescriptia. Degeaba ii anuntati dvs pentru ca prescriptia nu opereaza daca nu e contestata de instanta si nici nu cred ca ii va opri sa va execute. Orice comunicare cu dansii in anumite conditii poate intrerupe termenul de prescriptie daca acesta nu este deja implinit.
Pai dacă știți de ce sa mai trimiteți corespondenta care poate fi în defavoarea dvs?Singura varianta este contestația la executare(făcută cum trebuie,)restul de
demersurilor au eficienta 0.
Recomandare
MarianaB072
As avea nevoie de un ajutor in formularea unei contestatii la executare silita pentru un imprumut luat de la un IFN on-line. Imprumutul a fost luat in ... (vezi toată discuția)