avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ocupe?am terminat ...

Radiere ipoteca Prima Casă?Cine trebuie sa se ocupe?am terminat de achitat săptămâna trecută un credit prima casa.Intrebarea mea ar fi acum legata de radierea ipotecii.Stiu că este în interesul meu sa fie ridicata,însă nu mi e clar dacă dpdv legal obligația este a mea sau a băncii?Am găsit articolul 2419 din codul civil,pare că se aplica și aici.
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 12:10, 22 Ianuarie 2024
Radierea ipotecii se face pe baza art. 885 alin (2) din Codul Civil.
"(2) Drepturile reale se vor pierde sau stinge numai prin radierea lor din cartea funciară cu consimţământul titularului dat prin act autentic notarial. Acest consimţământ nu este necesar dacă dreptul se stinge prin împlinirea termenului arătat în înscriere ori prin decesul sau, după caz, prin încetarea existenţei juridice a titularului, dacă acesta era o persoană juridică"

Trebuie inregistrat o cerere de radiere la cartea funciara. Luati legatura cu departamentul juridic de la banca. Nu de alta dar, ... au si ele multe pe cap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere ipoteca conform noului cod civil in cazul unui credit ipotecar. floriancatalin floriancatalin Art. 885. - (2) Drepturile reale se vor pierde sau stinge numai prin radierea lor din cartea funciara, cu consimtamântul titularului, dat prin înscris ... (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca liluca liluca Buna seara,Am nevoie de ajutorul dv. :ce trebuie facut la terminarea unui credit imobiliar,care sunt pasi pentru radierea ipotecii? (vezi toată discuția)
Radiere ipoteca zapperman zapperman Dupa rambursarea unui credit imobiliar (nu prin Prima Casa), banca nu doreste sa faca demersurile necesare pentru ridicarea ipotecii fara prezenta mea fizica. ... (vezi toată discuția)