avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 1645 lei plătiți în total pentru o parcare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

1645 lei plătiți în total pentru o parcare ilegala

Ma numesc Constantin Francu, din Brasov si pe data de 01.01.2024 mi sa ridicat masina parcata neregulamentar, in fapt este vb de interiorul unui cartier marginas din Bv si neexistand nicio parcare amenajata cu plata in zona, am parcat masina pe o trecere de pietoni, adica cum am putut si unde am putut. Problema mea acum este ca ptr acest fapt am fost sanctionat mult prea aspru in raport cu fapta in cauza, avand in vedere ca nu incurca si nu bloca pe nimeni acolo si trecerea este f putin utilizata, oameni trec care pe unde apuca, asadar chiar abuziv as zice avand in vedere ca ptr eliberarea masinii din ,,arestul parcare amenajata ptr astfel de situatii" am fost nevoit sa achit suma de 985 lei si asta in primele 12 ore de la ridicare, ca daca nu amenda este dubla de aproape 2000lei!!??. Apoi dupa un timp de 3 sapt pe data de azi 22.01.24 am primit prin Posta un plic de la Politia Locala cu un PV de amenda in cuantum de 660 lei!!???, astfel in total 1645 lei doar ptr o fapta de parcare ilegala??!!. Asadar in acest caz eu consider ca odata fapta mea a fost condamnata mult prea aspru si drastic ptr gravitatea faptei in sine fiind vb aici de 50% din veniturile mele lunare si in al doilea rand din cate stiu legea in vigoare sau un principiu de drept civil si penal prevede ca o fapta oricare ar fi ea nu se poate sanctiona sau primi doua condamnari ptr aceiasi fapta!!!. Apoi nu sunt convins daca Pol Locala are competente sa aplice sanctiuni in acest domeniu rutier???. Acum as dori sa imi spuna cineva specializat pe aceast subiect adus aici in atentie daca as putea cere anularea uneia sau ambele sanctiuni in justitie?. multumesc anticipat ptr suportul dv profesional.
Ultima modificare: Luni, 22 Ianuarie 2024
FRANCU_CONSTANTIN, utilizator

Alte discuții în legătură

Cod rutier - proces penal vatamare buna ziua, evenimentul s-a ... lucretia voinea lucretia voinea Cod rutier - proces penal vatamare Buna ziua, Evenimentul s-a produs in febr 2021. Un copil a trecut pe trecerea de pietoni cu trotineta, soferul care a ... (vezi toată discuția)
Parcare pe sens unic mada2113 mada2113 Am parcat pe o strada cu sens unic ,pe partea stanga unde era permis.Problema este ca , pe strada aceea era si o intersectie,iar eu am parcat dupa intersesctie ... (vezi toată discuția)
Ridicare mașină Madali13 Madali13 Bună ziua! În ziua de 05.12.2018 am observat când am venit de la serviciu că îmi dispăruse mașina parcată în fața curții comune, unde locuiesc. ... (vezi toată discuția)