avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... taxa de rambursare??
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

taxa de rambursare??

Pana prin luna octombrie anul trecut aveam o parere buna despre Cetelem, aveau rate fixe si erau cat de cat mai seriosi decat restul " camatarilor legali", dar incepand cu acea luna, surpriza la plata ratelor: la rata mea de 108,69 lei a mai trebuit sa dau 1,2 lei taxa de rambursare!?, iar asta nu e tot, din ianuarie anul acesta aceasta taxa de rambursare a crescut la 2 lei....in ritmul acesta unde ajungem? Am citit contractul si nu am vazut pe undeva prevazuta aceasta taxa! Plus ca in dreptul ratei mele, in contract scrie anuitate ceea ce stiu eu include toate comisioanele si taxele! E legal ce fac ei? Sa fac o vizita la Protectia consumatorului?
Cel mai recent răspuns: Gheorgheni Alina G , Consilier juridic 19:59, 2 Februarie 2010
Buna ziua,
Tot ce nu este precizat in Contract (exceptie facand prevedrile ce sunt impuse explicit prin legislatia in vigoare) este nelegal.
Sesizati Protectia consumatorilor.
Cu stima,
Buna ziua,
In data de 22.12.09 am trimis la Cetelem o notificare referitor la aceasta taxa de rambursare si am primit urmatorul raspuns:
„Referitor la sezizarea dumneavostra cu privirea la perceperea taxei de rambursare, va comunicam ca prevederile contractuale nu au fost modificate, prin contract si prin legislatia in vigoare Cetelem neavand obligatia de a pastra anumite canale de rambursare in anumite conditii specifice.
Dreptul dumneavoastra de a rambursa creditul fara costuri suplimentare nefiind afectat, avand in vedere ca la data prezentei, dumneavoastra puteti efectua rambursarea creditulului fara aceste costuri , utilizand canale de rambursare alternative si accesibile, respectiv unitatile CEC Bank din toata tara, pe baza platicului de plata a ratelor.
Cu privire la introducerea acestei taxe , ati fost informat in prealabil prin afisarea la loc vizibil a anuntului privind perceperea taxei de rambursare in magazinele partenere, precum si care sunt canalale gratuite de rambursare puse la dispozitie de Cetelem, nefiind necesara notificarea individuala.„
In aceasta notificare am mai solicitat schimbarea datei scadente dar nu au fost de acord pe motiv ca la semnarea contractului s-a stabilit data de 01.(angajatorul a schimbata acordarii salariului pe 15)
Ma gandesc serios sa aplez la ANPC chiar daca nu sunt prea optimista.
oricum nu mi se pare legal ce au facut ei! Ar fi trebuit sa ne anunte in scris nu prin afisare si eu cel putin am vazut o foaie lipita la cetelem pe masa, cand am fost sa-mi platesc rata in care spuneau de taxa de rambursare care este platita la Cetelem, la Posta sau CEC!!! ce facem?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card de credit cetelem achitat, instiintare executare silita lucianmiclea lucianmiclea buna ziua, detin un card de credit de la cetelem asociat unui contract de credit mai vechi si achitat integral...cardul actal a fost reactivat si nefolosit pe ... (vezi toată discuția)
Card de credit cetelem sneferu sneferu Buna ziua, In luna decembrie am cumparat un laptop prin intermediul unei oferte Cetelem cu 18 rate si dobanda 0%. Odata cu acest credit am primit si un card ... (vezi toată discuția)
Contract de credit evaziv  dan florian dan florian IATA O SPETA DE CONTRACT DE CREDIT F.F.F. IN FAVOAREA BANCII: \"5.1 La data incheierii prezentului contract,rata dobanzii este 3.99%.Dobanda se stabileste ... (vezi toată discuția)