avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Drept civil - moșteniri, drept de proprietate ANRP
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Drept civil - moșteniri, drept de proprietate ANRP

Buna ziua, de vreo 2 ani am aflat ca bunicul meu ar fi avut pământ moștenit circa 12 de hectare extravilane. După spusele verișorilor i s-ar fi retrocedat după revoluție de 2 ori. Odată 10 hectare (care l-a vândut cu chitanța de mână) și încă o dată un hectar care nu a mai reușit sa îl vândă și a rămas în proprietatea primăriei. Se mai poate depune cerere către ANRP pentru despăgubirea hectarului de pământ din cele 12 hectare câte a avut? Se mai poate cere și pentru străbunicul meu? Acolo ar mai fi în jur de 14 h neretrocedate.
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
Cristian.S, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 03:15, 20 Mai 2024
Pe L10- ați avut termen 24.04.2024.
Verificați ce a solicitat bunicul și după reveniți .

- editat conf. 1.4 din Regulament -
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Istoric proprietari teren extravilan AlinBR AlinBR Ca o scurta introducere doresc sa precizez că m-am nascut la sat iar apoi am plecat la studii si nu am mai revenit pana acum 2 ani cand m-am mutat din nou in ... (vezi toată discuția)
Dovedire drept de proprietate asupra unui teren pentru care nu există acte Beni1984 Beni1984 Bunicii mei au cumpărat un teren, pentru care nu avem acte. Nu știm dacă au făcut o chitanță de mână sau acte la notar. Terenul, extravilan, a fost ... (vezi toată discuția)
Dupa 25 ani , am aflat ca nu am fost inclusa intr-un titlu de proprietate tache.claudia tache.claudia Tatal meu este decedat din 1982.Dupa 1990 cand s-au dat acele legi cu retrocedarea pamanturilor rudele din partea tatalui au demarat formalitatile pentru a ... (vezi toată discuția)