avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua, sunt insarcinata in 5 luni jumatate, ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua, sunt insarcinata in 5 luni jumatate, sarcina cu risc ...

Bună ziua, sunt insarcinata in 5 luni jumatate, sarcina cu risc la firma unde sunt angajata am contract determinat. Angajatorul m-a anunțat ca nu o sa îmi mai prelungească contractul de munca, luna acesta fiind ultima din contract. Va rog sa îmi spuneți ce pot face mai departe. Menționez ca am 12 luni lucrate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:05, 25 Ianuarie 2024
Va inscrieti la AJOFM ca somer si veti duce concediile medicale agentiei , care vi le va calcula si plati . Daca aveti concediu de risc maternal ( adica cel acordat pentru riscuri prezentate de conditiile de munca ) , presupun ca nu va mai poate fi acordat , cata vreme nu mai sunteti expusa acestora . Daca e concediu medical de sarcina la risc , acesta e un CM ca orcare altul si aveti dreptul la el si - implicit - la indemnizatia aferenta .
Mulțumesc frumos pentru răspuns, dacă duc actele la șomaj pot lua pana la 7 luni? Concediu prenatal eliberat de către medicul de familie trebuie dus tot la cei de la șomaj?
Sigur ca puteti . Apoi , atat pre-natalul , cat si post-natalul ( de lauzie ) va fi platit de AJOFM , toate cele 126 zile . Dupa , intrati in CIC .
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator
Bună ziua, pentru șomaj am nevoie de la angajator de decizie încetare contract de munca?
Da , binenteles , cata vreme sunteti sub contract nu puteti fi somer .Eventual , intrebati la AJOFM daca nu cumva va e suficient contractul de munca pe perioada determinata , in care se vede data de sfarsit a acestuia .
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Sotie gravida Laurentiu08 Laurentiu08 Sotia este gravida de 16 saptamani , lucreaza de un an si jumatate la uzina pe perioada determinata pe cate o luna de zile urmand sa se prelungeasca atunci ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)
Concediu risc maternal chirita-alina chirita-alina Buna ziua, De la data de 01.06.2010 voi intra in concediu de risc maternal, pe o perioada de 120 de zile, la recomandarea medicului specialiast si cu aprobare ... (vezi toată discuția)