avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Sotie gravida
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Sotie gravida

Sotia este gravida de 16 saptamani , lucreaza de un an si jumatate la uzina pe perioada determinata pe cate o luna de zile urmand sa se prelungeasca atunci cand acesta expira. Am dus la serviciu adeverinta de la medicul ginecolog precum e gravida, cei de la uzina au inceput procedura pentru risc de sarcina .Contractul expira la sfarsitul luni aceasta iar angajatorul nu o sa mai prelungeasca contractul iar cei de la CAS au spus ca dupa incetarea contractului nu iti mai pun viza pe concediu. Vreau sa stiu ce putem face .Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:51, 17 Octombrie 2018
Buna dimineata.
Daca nu mai doresc prelungirea contractului sotia poate beneficia de somaj, si cred ca indeplineste cerintele pentru asta, de concediu pre si postnatal in perioada somajului si apoi indemnizatie pentru Concediu Crestere Copil ( CCC) pana la 2 ani...
Intrebati la AJOFM ( Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca) din judetul unde aveti domiciliul ce acte sunt necesare pentru asta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie si prenatal cu incetarea contractului de munca ovidiumihai32 ovidiumihai32 Buna ziua, Sotia mea ar trebui sa ramana in prenatal pe data de 20 octombrie 2018. Contractul il are pe perioada determinata si ii expira pe data de 31 ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal/postnatal apoi indemnizatie de somaj haller haller Buna seara! am si eu o intrebare! sotia mea va naste intre 18.06-28.06! concediul prenatal probabil ca il vom introduce din data de 2.05! probabil ca sotia va ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata vs concediu de maternitate Birsasteanu Birsasteanu Buna ziua, Am si eu o problema care ma framanta in ultima perioada. M-am angajat la actualul loc de munca in martie 2012. In august am ramas in sarcinata si ... (vezi toată discuția)