avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tichete de masa/ Lg. 296 Buna seara! Ati mai intalnit ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tichete de masa/ Lg. 296 Buna seara! Ati mai intalnit vreo situatie in care intr-o institutie ...

Buna seara! Ati mai intalnit vreo situatie in care intr-o institutie bugetara s-a plafonat valoarea totala anuala a tichetelor de masa la contravaloarea a 2 salarii minime brute din decembrie 2019, fara indexare cu indice le de consum, in baza legii 296/2023? Sunt angajata intr-o societate comerciala de interes public, cu actionar unic o uat judeteana, iar angajatorul fie ne va acorda tichetele de masa la valoarea prevazuta de lege pana in luna in care se va atinge valoarea maxima de 2 salarii pe care am precizat-o mai sus iar pana la sfaraitul anului nu va mai acorda acest beneficiu fie va diminua valoarea fiecarui tichet de masa astfel incat sa acorde aceste beneficii in fiecare luna. Indexarea cu indicele de consum o vor aplica din ianuarie 2025. Asa au inteles ei legea si nimeni nu ii poate convinge altfel. Legea 296 nici nu are norme de aplicare iar Ministerul Finantelor nu mi-a respuns nici astazi le petitia pe care am facut-o catre acesta in sensul celor de mai aus. Daca m-asti putea ajuta v-as fi recunoscatoare. Multumesc! Seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:22, 24 Ianuarie 2024
Actualizarea cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichete de masă/norma de hrană se face începând cu luna ianuarie 2025.

Legea este clara in aceasta privinta.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns! Practic este o plafonare a valorii acestor tichete.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pana la 01.01.2025 .. dupa vom vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 296/2023 art.xl. buna ziua, lucrez la o societate cu capital ... Adelacris Adelacris Legea 296/2023 art.XL. Buna ziua, Lucrez la o societate cu capital de stat, activitate principala constructii. Toti salariatii nu au primit tichete de masa ... (vezi toată discuția)
Referitor la art. xl alin 1 din legea 296/2023 potrivit caruia ... EugeniaGB EugeniaGB Referitor la art. XL alin 1 din legea 296/2023 potrivit caruia \"Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizaţia de hrană/tichete de masă/norma de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...ce ziceti de articolul din legea 296/2023:art. xl. ... smmg simona smmg simona buna ziua...ce ziceti de articolul din Legea 296/2023:Art. XL. - (1) Cheltuielile privind drepturile de hrană/indemnizaţia de hrană/tichete de masă/norma ... (vezi toată discuția)