avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna ziua. Conform prevederilor art 728 alin (1) lit b ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna ziua. Conform prevederilor art 728 alin (1) lit b din L ...

Buna ziua.
Conform prevederilor art 728 alin (1) lit b din L 134/2010 privind Codul de Procedura Civila, se prevede ca "...salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate în cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite ...până la o treime din venitul lunar net"
Intrebarea mea este urmatoarea - se va retine suma maxima (adica 1/3 din venitul lunar net) sau se poate retine mai putin de 1/3 ?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
armand_1967, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 12:08, 24 Ianuarie 2024
Suma maxima pana la recuperarea integrala a datoriei si a cheltuielilor de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Daca este vorba despre infiintarea unei popriri in baza unei adrese primita de la Taxe si impozite ( o amenda de circulatie ) suma care se va retine este 1/3 ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu Gabitimicescu73@gmail.com Gabitimicescu73@gmail.com Cat este procentul maxim de oprire din salariu? (vezi toată discuția)
Poprire salar CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna ziua. La o institutie publica, am primit adresa de infintare poprire salar, pentru un salariat, de la Casa de Sanatate. Va rog sa imi spuneti daca ... (vezi toată discuția)