avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despăgubire asigurare RCA Euroins
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despăgubire asigurare RCA Euroins

Buna ziua.
Am o problema, și am nevoie de ajutor.
Pe 20 decembrie 2022 am avut un accident de mașină din vina mea. Nu am acordat prioritate (aveam stop) și am fost lovită in lateral de o mașină, apoi am ricoșat într-un gard de BCA, pe care l-am crăpat (nu dărâmat). Am dat asigurarea (Euroins-valabila in acel moment, dar faliment pe 8 septembrie 2023) in ambele direcții (mașinii care m-a lovit și doamnei căreia i-am crăpat gardul). Cu doamna cu gardul am fost prin poliție (la dorința ei, eu as fi vrut amiabil, dar sunase deja la 112, așa că am fost la poliție, unde s-a constatat că am avut alcoolemie 0). Eu m-am ales cu carnetul suspendat pentru neacordare de prioritate pentru 90 zile, redobândit la 60 prin examen.
Acum, după 1 an și 1 luna mă sună doamna cu gardul, că ea nu și-a recuperat paguba și că mă dă în judecată să își recupereze prejudiciul (la sfatul unui avocat susține ea că face acțiunea cu judecata).
De curiozitate, am sunat și pe dl cu mașina, el a fost contactat de Euroins, doar că nu a fost el de acord cu suma și a refuzat propunerea, între timp Euroins a falimentat și cazul a fost preluat de FGA, așa că dl este inca in asteptare.
Întrebarea mea este daca doamna cu gardul are cum sa mă dea pe mine in judecată, având în vedere că toată procedura cu asigurarea (care era perfect valabilă în acel moment) a fost făcută prin poliție, și dacă are vreo posibilitate de câștig.
Cel mai recent răspuns: byiutzis , utilizator 12:07, 24 Ianuarie 2024
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate rca euroins??? tiberiu448 tiberiu448 Bună ziua! Ce se întâmplă acum cu cei care au RCA făcut la euroins pe un an de zile mai este valabil sau nu??? Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Asigurari hapeialexandru hapeialexandru Buna ziua. As avea o nelamurire; Pe data de 30 iulie 2011 am avut un accident, eu am avut 0,70 alcool in sange, iar soferul pe care lam lovit nu mi-a ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam asigurare ... MariaCristina2009 MariaCristina2009 Bună ziua,recent am vandut o mașină la care aveam asigurare la Euroins valabila pana la 02.02.2024.Imi pot recupera banii pe lunile ramase în baza ... (vezi toată discuția)