avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurari

Buna ziua.
As avea o nelamurire; Pe data de 30 iulie 2011 am avut un accident, eu am avut 0,70 alcool in sange, iar soferul pe care lam lovit nu mi-a acordat prioritate.
Precizez ca masina pe care am lovito era inchiriata si avea asigurare Casco, iar eu [editat]. Intrebarea mea este urmatoarea:
-voi plati eu daunele acelei masini sau vom plati amandoi?

[Editat - este interzisa mentionarea numelor de societati indiferent de context. Va multumim]
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: hapeialexandru , utilizator 21:31, 17 Martie 2012
depinde cum se stabileste culpa - mi se pare o culpa comuna astfel ca plata daunelor va fi impartita. Am rezerva sub aspectul faptului ca este posibil ca masina dvs sa nu fie acoperita de polita CASCO - cred ca alcoolul la volan este o cauza de excludere din asigurare a evenimentului rutier.
In ceea ce priveste asigurarea de raspundere civila,asiguratorul despagubeste iar ulterior se indreapta impotriva persoanei vinovate daca este vorba despre infractiune.Inteleg ca este vorba despre contraventie in acest caz,dupa valoarea alcoolemiei.
Nu este obligatoriu sa fie culpa comuna.Spuneti ca celalalt sofer nu a acordat prioritate.De aceeasi parere a fost si politia?Presupun ca s-a intocmit un proces verbal(doar nu v-a testat celalalt sofer!).Daca celalalt nu a oprit la STOP,nu are relevanta alcoolemia din punct de vedere al tamponarii sau ce a fost.Dv raspundeti pentru starea pe care o aveati,celalalt raspunde pentru accident daca nu a acordat prioritate.

Deci de la parchet mie mi-a venit NUP, iar in rezolutie scria ca celalalt sofer nu a acordat prioritate ( la plecarea de pe loc acesta nu sa asigurat, a vrut sa intoarca sau sa intre intr-o curte, eu venind din spate lam lovit in lateral)
Am inteles.Nu exista procesul verbal pentru ca a fost vorba despre dosar penal.Totusi,au existat vatamari corporale?Ca altfel nu vad unde ar fi fost infractiunea...
Oricum,banuiesc ca v-ati reparat masina.Va puteti recupera banii reprezentand plata reparatiei de la asiguratorul persoanei vinovate.Aveti un act care certifica vinovatia celuilalt sofer.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Martie 2012
floare _de_ colt, utilizator
Vatamari corporale au fost, dar m-am inteles cu victima si nu a depus nici o plangere.
va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, alcoolemie 0,8 in aer, cine plateste avariile auto? discover discover Azi noapte , stand la semafor cu o alta mașina in fata care staționa si ea .....am fost lovit din spate de o mașina a cărui șofer era in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.sa dau sau nu bani? dragalas_pui dragalas_pui Ma numesc Virgil si am avut un accident in tara cu masina.Din cauza poleiului a intrat masina in derapaj unde am intrat pe contrasens moment in care m-am lovit ... (vezi toată discuția)
Implicat intr-un accident in care eu eram baut dar vinovatul era celalalt sofer Alex Chiper Alex Chiper Am fost implicat intr-un accident rutier in care au fost avariate inca 5 masini in afara de a mea si de masina celuilalt sofer. In urma primelor cercetari ... (vezi toată discuția)