avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna ziua.sa dau sau nu bani?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna ziua.sa dau sau nu bani?

Ma numesc Virgil si am avut un accident in tara cu masina.Din cauza poleiului a intrat masina in derapaj unde am intrat pe contrasens moment in care m-am lovit cu o masina care venea din contrasens.Va informez ca masina mea era inchiriata, avea fullcasco.Cel cu care mam lovit a suferit o lovitura la cap si datorita faptului ca nu a avut centura,find internat in spital de 5 zile dupa care a primit ingrijiri medicale de aproximativ 55zile acasa.mentionez ca eu i-am dat RCA-ul sa-si repare masina dar el mi-a zis ca vrea sa-si ia masina noua,motiv care acum imi cere 6000 de euro in plus fata de ce ii dau asigurarile.As dori sa ma sfatuiti ce sa fac si daca este corect sami ceara acesti bani?
celui care am avut masina inchiriata mia cerut bani pe reintregire de casco deoarece masina era luata in leasing..
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:31, 7 Februarie 2010
Daca a folosit RCA-ul dvs.si si-a reparat masina, nu mai poate veni cu o astfel de cerere acum. Dar avand in vedere ca, a avut peste 55 zile ingrijiri medicale(?) puteti avea dosar penal pentru vatamare corporala din culpa iar el sa se constituie parte civila cu o suma - daune materiale si/sau morale, nu pentru masina noua(!). Consultati un avocat iar daca va hotarati sa dati bani , faceti acest lucru in fata unui notar.
Este evident ca este vorba despre o cerere ,daca nu absurda,de-a dreptul impertinenta.
Asa sunt unii dintre noi,incearca orice...daca tine,tine,deca nu...
Lasati legea sa isi spuna cuvantul pentru ca persoana in cauza face parte dintr-un grup" mai special",cel al santajistilor de ocazie
Presupun ca fiind accident cu vatamari corporale, oricum va fi un proces penal, in care se poate rezolva - legal- problema daunelor materiale, suportate de asiguratorul dvs.Raspuns categoric: nu acceptati asemenea pretentii!
intr-adevar la folosirea politei casco este necesara plata unei taxe de obicei 100 euro(franciza)
in ceea ce priveste despagubirea individului nu aveti de ce sa ii dati bani.firma de casco asigura si plata daunei lui si se indreapta in regres impotriva celui vinovat adica a propr.auto.la reinnoirea politei casco se mareste cuntumul ei
Avand o asigurare RCA daunele se plati de catre asigurator. Daca celalalt conducator auto nu este multumit de cuantumul despagubirii va trebui ca acesta sa rezolve problema (amiabil sau prin justitie) cu societatea de asigurare, nu cu Dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
Accident auto-refuz predare rsc-notificare instanta persoana nevinovata andreeakristina andreeakristina buna ziua, am fost implicata intr-un accident auto, iar vinovatul a refuzat sa imi predea asigurarea RCA. Politia a fost prezenta la fata locului si a ... (vezi toată discuția)
Intervenient fortat bennyv bennyv Anul trecut prin septembrie am avut un accident auto minor din care eu am iesit vinovat, am dat asigurarea celui care l-am lovit am platit amenda, etc. Toate ... (vezi toată discuția)