avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Cu privire la ajutorul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Cu privire la ajutorul de inmormantare..daca eu, ca ...

Buna ziua! Cu privire la ajutorul de inmormantare..daca eu, ca fiica, sunt asigurata, pot lua ajutor de inmormantare pentru mama mea care nu era asigurata? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:41, 25 Ianuarie 2024
Ajutorul de deces se achită unei singure persoane care poate fi, după caz:
• soţul supravieţuitor;
• copilul;
• părintele;
• tutorele;
• curatorul;
• oricare persoană care dovedeşte cu acte că a suportat cheltuielile ocazionate de deces, dacă nu există altă solicitare din partea persoanelor menţionate mai sus.
Ajutorul de deces se acordă în cazul decesului:

unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului;
Membru de familie, în sensul legii, poate fi:

• părinţii şi bunicii oricăruia dintre soţi.
În link vedeti și cuantumul care e mai mic decât în cazul decesului asiguratului
[ link extern ]

Ce ati postat dvs @ vasile, se refera la cazul decesului asiguratului sau pensionarului, ori mama nu era asigurată
Ultima modificare: Miercuri, 24 Ianuarie 2024
gi-jane2, moderator
Deci nu are dreptul,nu?nu pot obtine ajutor pt ea?

Ce ati postat dvs @ vasile, se refera la cazul decesului asiguratului sau pensionarului, ori mama nu era asigurată.
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Maria11223344 a scris:

....

Ce ati postat dvs @ vasile, se refera la cazul decesului asiguratului sau pensionarului, ori mama nu era asigurată.

Unde se mentioneaza in mesajul meu asa ceva ?

Legea nr.263/2010
art. 126
(1) Asiguratul sau pensionarul beneficiază de ajutor de deces în cazul decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz acodare ajutor deces pentru mama vitrega James_Hetfield James_Hetfield Buna ziua! Am un coleg a carui mama a murit la nasterea lui. Dupa aprox. 2 ani tatal s-a recasatorit. Acum a murit si mama care l-a crescut iar colegul meu a ... (vezi toată discuția)
Ajutor inmormantare Ilieionut Ilieionut Buna ziua . soacra mea este pensionata pe caz de boala . beneficiaza de ajutorul de inmormantare ??? Si care este cuantumul ajutorului ??? (vezi toată discuția)
Ajutor de deces Iuliagab Iuliagab Bună ziua! Pe 11 ianuarie mi-a murit un unchi care nu avea carte de munca, el nu a fost căsătorit și nici nu avea copiii. Poate beneficia cineva după ... (vezi toată discuția)