avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Cum poti aduce o persoana dependenta de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Cum poti aduce o persoana dependenta de alcool si ...

Buna ziua! Cum poti aduce o persoana dependenta de alcool si cu depresie, cred, care este in Italia de aprox 5 ani, refuza sa vina in RO sa se trateze, acolo a ajuns de 2 ori la spital mai mult moarta decat vie, acum a fost operata de ulcer perforat (adusa lesinata la spital, nu voia sa se interneze), persoana cu care sta nu-i face fata, nu o va putea ajuta cu regimul strict si nici cu dependenta, e la un pas de moarte daca mai bea si sigur asta va face, deja e in sevraj! Aici o putem ajuta sa-si revina cat de cat si mai ales sa nu moara in strainatate, departe de familie. Exista vreo cale sa o aducem in tara (ea se opune), mai ales ca nu are acte?
Cel mai recent răspuns: Gabilas , utilizator 14:31, 5 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista. Daca nu vrea, aia e, nu puteti face bine cu de-a sila. Daca nu are discernamant, puteti cere sa fie pusa sub interdictie, dar nu cred ca e cazul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind adult cu capacitate de discernamant hotaraste singura pentru ea. Ca decide spre rau e optiunea persoanei in cauza. Nu aveti cum sa treceti peste vointa persoanei in cauza.
Multumesc mult! toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Internare involuntara psihiatrie, tentativa de sinucidere invest12345 invest12345 Buna Ziua, O cunoștință a fost internată la psihiatrie pentru tentativa de sinucidere. În acest caz familia, are sau nu dreptul de a primi informații ... (vezi toată discuția)
Bună,vin și eu cu o mica întrebare reiesita dintr-o mare problemă. ... Alexaf Alexaf Bună,vin și eu cu o mica întrebare reiesita dintr-o mare problemă. Tatăl meu are probleme cu alcoolul și este agresiv și o îndeamnă și pe mama sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa discernamant Ninanina18 Ninanina18 Buna ziua. Am sa incerc sa fiu cat mai scurta in relatare. Mama mea este destul de bolnava, diagnosticata cu diabet, de la diabet au aparut multiple ... (vezi toată discuția)