avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SALARIU de MERIT si ABUZ in serviciu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SALARIU de MERIT si ABUZ in serviciu

Buna ziua. Ma numesc Cornel Pricop si va scriu din nou. Am mai scris in momentul in care am avut probleme cu salariul de merit, care mi s-a luat pe nedrept si fara a fi anuntat, fapt pt care am depus sesizari atat la institutia la care lucrez (OSPA MARAMURES) cat si la Directia Agricola Maramures.
In urma acelor sesizari am primit o DECIZIE de la DADR Maramures, cu nr 548 din 12.09.2006 (de care noi apartinem si suntem subordonati), prin care "dispune conducatorului Oficiului de Studii Pedologice si Agrochimice Maramures, repunerea acestuia (a mea) in situatia de mai inainte, cu privire la drepturile salariale, care urmeaza sa fie restituite, de la data neacordarii, respectiv 1 iulie 2006 - la zi" si "refacerea statelor de functiuni". Pana aici totul e OK, DAR ...
Apar parerile doamnei directoare care nu respecta aceea DECIZIE de la un for superior. Adica nu am acelasi salariu ca in IUNIE, ci mai diminuat (fara alte decizii scrise). Ce pot sa mai fac? Fac alte sesizari si la Ministerul Agrigulturii (MAPDR) sau unde? Unde se poate cataloga aceasta fapta a conducatorului institutiei la care lucrez?
Va multumesc anticipat. Astept si mesaje private pt a va putea trimite prin mail si actele (scanate) de care vorbeam.
Sa AUZIM NUMAI DE BINE !!!!
Cel mai recent răspuns: mlan , utilizator 18:27, 29 Ianuarie 2007
e bine sa mergi pe cale ierarhica. Compune o adresa catre directoare rin care soliciti respectarea deciziei si acordarea drepturilor de care ai fost lipsit prin nerespectarea ei. Ai grija sa inregistrezi adresa . In cazul cand nu-ti este primita o trimiti cu posta cu confirmare de primire. Daca la primul salariu vezi ca situatia nu s-a schimbat mergi mai departe cu adresa la forurile superioare. La forul ierarhic superiori faci o adresa asemnatoare dar atasezi si adresa catre directoare si eventual fluturasul.
OK Am inteles. Dar tin sa iti zic ca din luna August asta fac. Am facut o CERERE catre conducerea institutiei noastre, in urma careia am obtinut un raspuns f vag, si la DADR care a emis acea decizie pe care dna directoare nu a puso in practica. Mersi pt intelegere si idee. O zi buna sa ai
eu as avea o completare: vorbeste la contabilitate si cere-le o copie de pe statul de plata unde apari cu salariu diminuat. Apoi fa o cerere scrisa prin care ceri sa ti se comunice motivele pt care nu se pune in aplicare decizia 558 precum si de comunicare a deciziei in baza caruia ti s-a diminuat salariul (ca salariu nu scade singur). Fie vei primi decizia respectiva si in functie de motivatie o poti ataca in instanta, fie nu vei primi nici un raspuns si iar te poti adresa instantei ca sa oblige unitatea sa raspunda intr-un fel la ambele cereri. Oricum salariu nu ti se poate diminua decat din cauze disciplinare.
Din punctul meu de vedere nu poti gresi si nu ai ce pierde. Cu raspunsul de la unitate te duci la forurile superioare paralel cu instanta. Fff important cererea sa fie trimisa prin posta cu confirmare de primire pt ca ma indoiesc ca o sa ti-o primeasca de buna voie.
B-) Repet.Nu sunt avocat.Sunt economist.Parerea mea.Dupa ce epuizezi toate caile la nivel intern administrativ, depui planere penala la parchet pentru abuz in serviciu impotriva d-nei directoare "X", si te constitui si parte civila cerand daune morale si materiale ( materiale - plata diferentelor de salariu neacordate la care aveai dreptul iar morale - ptr stresul la care te-a supus. ) Si gata. :D
cred ca solutia Krissei e un pic exagerata dar e o parere :(

Alte discuții în legătură

Salariu de merit si abuz in serviciu cornelpricop cornelpricop Buna ziua. Ma numesc Cornel Pricop si va scriu din nou. Am mai scris in momentul in care am avut probleme cu salariul de merit, care mi s-a luat pe nedrept si ... (vezi toată discuția)
Penal maria60 maria60 Subiect: penal Din anul 2002 până în 2006 a fost director al OSPA Maramureş Iancu Viorica.În urma verificărilor efectuate de Corpul de control al ... (vezi toată discuția)
Procuror sfidand legea cu buna stiinta dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere penala unui avocat la Parchetul de pe langa curtea de Apel Craiova pentru fals si uz de fals in acte publice prin falsificarea semnaturii ... (vezi toată discuția)