avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua, Am depus cererea de pensionare pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua, Am depus cererea de pensionare pentru limita de varsta ...

Buna ziua, Am depus cererea de pensionare pentru limita de varsta in decembrie 2020 ,in Austria deoarece acolo am rezidenta. Am un stagiu de cotizare in Romania de 26 de ani si 6 luni si sunt nascuta in noiembrie 1955. Ar fi trebuit sa primesc decizia de pensionare de multa vreme dar inca nu am primit-o. Cei de la CJP Bihor auspus ca din Austria li s-a cerut doar stagiul meu de cotizare iar cei din Austria au spus ca au trimis cererea de pensionare. Situatia este ingrata ,deoarece nici nu pot reveni cu aceasta problema la CJP Bihor deoarece au spus ca imi claseaza dosarul daca mai insist, iar cei din Austria nu imi mai raspund la mail . Vreau sa stiu daca voi primi pensia incepand cu data de la care am indeplinit varsta sau de la data la care cei din Austria au depus cererea. Asta in cazul in care o mai primesc...
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:25, 25 Ianuarie 2024
Pensia se plătește de la data depunerii și înregistrării cererii la casa locală de pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen limita si calcul pensie nationala CIOBOTARIU CIOBOTARIU Sunt cetatean roman, nascuta pe 30.06.1955, locuiesc in Franta, am lucrat in Romania si in Franta ca profesor, sint la pensie de la 01.07.2022. Am primit o ... (vezi toată discuția)
Ma pot pensiona? sch sch Prietena mea ar vrea sa stie 1.daca se poate pensiona la limita de virsta , cu reducerea virstei standard. Nascuta : mai 1955 (a implinit 55 ani) , angajata ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)