avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare cheltuieli la SRL fara plata TVA, activitate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare cheltuieli la SRL fara plata TVA, activitate medicala

Daca sunt SRL fara plata TVA, activitate medicala , pot sa-mi decontez pe firma, congrese, conferinte in afara tarii? Sau macar transportul pana acolo? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:56, 25 Ianuarie 2024
da pentru ca sunt cheltueli aferente activitatii dvs .
Sa aveti ordin de deplasare si decont de cheltuieli la care veti anexa documentele justificative ( facturi , chitante , bonuri etc ).
Multumesc mult! contabila firmei nu ne-a dat voie sa facem aceste decontari nici mie , nici ficei mele care are niste cursuri f scumpe, iar o parte din module s-au tinut si in afara tarii.Plus ca un Congres international WONCA , se desfasoara mereu in alta tara ! Ne-a zis ca doar ce este in interiorul tarii se poate deconta...evident ca exista facturi, diplome....
nu are relevanta unde sunt organizate atata timp cat exista documente justificative ( ca ati participat ) pe numele firmei sau a dvs ( anexate decontului de cheltuieli - ordin de deplasare). - evident cursuri , seminarii de specialitate.

Regula generala :
"ART. 25 - Cheltuieli

(1) Pentru determinarea rezultatului fiscal sunt considerate cheltuieli deductibile cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității economice,"

Codul fiscal art 25 - norme de aplicare :

"13. (1) În aplicarea prevederilor art. 25 alin. (1) din Codul fiscal, sunt cheltuieli efectuate în scopul desfășurării activității economice, fără a se limita la acestea, următoarele:

b) cheltuielile de transport și de cazare în țară și în străinătate și pentru alte persoane fizice în condițiile în care cheltuielile respective sunt efectuate în legătură cu lucrări executate sau servicii prestate de acestea în scopul desfășurării activității economice a contribuabilului;[/i]"

k) cheltuielile privind serviciile care vizează eficientizarea, optimizarea, restructurarea operațională și/sau financiară a activității contribuabilului; "
Ultima modificare: Joi, 25 Ianuarie 2024
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bon fiscal nestampilat Cristina Vasile Cristina Vasile Buna seara! Daca am bonuri fiscale, altele decat cele de combustibil, cu produse protocol, papetarie, etc, si [b]nu sunt stampilate[/b], cu valoare de pana ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli deplasare pfa lianar lianar Buna ziua, Sunt PFA-cod CAEN 7490 si prin natura activitatii efectuez destul de multe deplasari in tara (cca.10 zile pe luna) Va rog sa-mi spuneti daca pot ... (vezi toată discuția)
Factura avion laurail laurail Buna ziua! Reprezint o firma care se ocupa cu serviciile IT precum si cu vanzarea-cumpararea produselor de gen. Administratorul firmei impreuna cu un ... (vezi toată discuția)