avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sub ce incidență a legii intra eliberarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sub ce incidență a legii intra eliberarea certificatului de ...

Sub ce incidență a legii intra eliberarea certificatului de deces de către primărie unor persoane fără actele necesare pentru eliberarea actului, întrucât actele necesare sunt la persoana în drept al acestui certificat de deces, și căreia i se refuză eliberarea.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:06, 26 Ianuarie 2024
Legea nr. 119/1996
art. 10
(1) Pe baza actelor de stare civilă se eliberează certificate/extrase multilingve de naștere și de căsătorie titularilor sau reprezentanților legali ai acestora, iar certificatele/extrasele multilingve de deces, membrilor familiei, persoanelor îndreptățite ori, cu aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale care a înregistrat decesul, altor persoane care justifică un interes legitim. Certificatele de stare civilă/Extrasele multilingve ale actelor de stare civilă se pot elibera și altor persoane împuternicite prin procură specială, precum și avocaților împuterniciți de către titulari, de către reprezentanții legali ai acestora sau de către persoanele îndreptățite, după caz, în baza împuternicirii avocațiale emise cu respectarea prevederilor Legii nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Statutului profesiei de avocat, adoptat prin Hotărârea Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România nr. 64/2011, cu modificările și completările ulterioare. În certificatele/extrasele multilingve de stare civilă nu vor fi preluate titlurile de noblețe, chiar dacă au fost înscrise în unele acte de stare civilă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noutati referitoare la eliberarea extraselor multilingve ale actelor de stare civila în baza conventiei nr. 16 Laura Ciobeica Laura Ciobeica In baza prevederilor Legii nr. 65/2012 prin care Romania a aderat la Conventia nr. 16 in anul 2012, [u]Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice ... (vezi toată discuția)
Acte de stare civila ben59 ben59 ce prevede legea 119/1996 referitor la eliberarea de duplicate dupa certificatul de deces ? (vezi toată discuția)
Buna ziua. acum am aflat in 2022 ca fratele meu a murit in 2018. ... barni68 barni68 BUNA ZIUA. Acum am aflat in 2022 ca fratele meu a murit in 2018. Era divortat cu 2 copii dar nu a tinut legatura cu nimeni de 20 de ani. A fost inmormantat de ... (vezi toată discuția)