avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua .Un licentiat in drept se poate reprezenta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua .Un licentiat in drept se poate reprezenta singur in ...

Buna ziua .Un licentiat in drept se poate reprezenta singur in instanta.Acesta are dreptul legal de a solicita cheltueli de judecata? Care este baza legala? Cu stima,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 26 Ianuarie 2024
Dacă este vorba despre un proces de drept civil, oricine se poate reprezenta singur în instanță pentru că, în principiu, nu este obligatorie asistența juridică (prin intermediu unui avocat). Vedeți și art. 80-83 din Codul de procedură civilă. Puteți solicita cheltuieli de judecată în baza art. 451 alin. (1) și art. 453 C.proc.civ. .
Raspunsul este da, la orice instanță, de orice nivel vă puteți reprezenta singur. Accesul la justiție nu poate fi limitat.

C.proc.civ.
art. 80
Formele reprezentării
(1) Părțile pot să exercite drepturile procedurale personal sau prin reprezentant. Reprezentarea poate fi legală, convențională sau judiciară.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentare milan92 milan92 Pot sa reprezint sotia intr-un proces civil?Daca da cum si pe baza carui articol din cod civil?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Reprezentare handsu handsu Daca stiu bine , orice persoana poate reprezenta in fata instantei pe oricine . Fiti va rog amabili , a-mi comunica reglementarea in acest domeniu . (vezi toată discuția)
Procurator? ContSters40598 ContSters40598 Este posibil un mandat dat de o terta persoana neruda unei persoane (nu avocat sau consilier, o persoana oarecare)pt a o reprezenta in instanta ca procurator, ... (vezi toată discuția)