avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA CLIENTI EXTERNI E-FACTURA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

CLIENTI EXTERNI E-FACTURA

Buna ziua,

Dorim sa stim daca suntem obligati sa depunem in SPV prin intermediul E-FACTURA si facturile emise catre clienti externi (ce contin sau nu TVA).

Multumim anticipat,

Echipa Bosphorus Shipping Agency
Ultima modificare: Vineri, 26 Ianuarie 2024
BSARO, utilizator
Cel mai recent răspuns: BSARO , utilizator 10:31, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca livarile de buuri sau prestarile de servicii de pe acele facturi au locul livrarii/prestarii dpdv al TVA in Romania da. Daca nu nu .

Ce fel se servicii facturati ? sau bunuri ?
Manipularea containerelor in port , transport pe teritoriul Romaniei , depozitarea containerelor
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca acel client e din non UE se va trimite in e-Factura pt ca se va factura cu TVA aceste servicii . Daca e din UE nu se factureaza cu TVA ( daca va da un cod valid de TVA acel client ) si nu se trimite e-Factura.
Multumim

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E-factura pentru facturarea clientilor din afara romaniei? andreea.mocioiu@voxsolutions.co andreea.mocioiu@voxsolutions.co Trebuie sa transmit facturile prin E-factura daca factureaz o entitate din afara Romaniei? Mentionez ca serviciile prestate sunt de tip contabilitate, HR, ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Documente justificative în e-factura BSARO BSARO Buna ziua, Dorim sa stim daca suntem obligati sa depunem in SPV prin intermediul E-FACTURA si documentele justificative alaturi de fiecare factura ... (vezi toată discuția)