avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1624 soluții astăzi
Forum Impozit chirie platit de firma, contract cu persoana ...
Discuție deschisă în

Impozit chirie platit de firma, contract cu persoana fizica

Buna ziua,

Incepand de la 01.01.2024, persoanele juridice care incheie un contract de inchiriere imobil cu o persoana fizica trebuie sa opreasca si sa achite impozitul in locul acestora.

Daca, spre exemplu, contractul de inchiriere a fost incheiat in iunie 2023, pretul include declararea contractului, firma va retine si va achita impozitul doar de la 01.01.2024, corect?

La fel cum si proprietarului i se va calcula impozitul integrat pana in decembrie 2023 si fara acest impozit din ianuarie pana la finalul contractului, corect?

Firma poate cere achitarea retroactiva, din iunie pana in decembrie inclusiv, pentru acest impozit?

Am un chirias care insista sa ii dau acesti bani inapoi ca altfel nu mai plateste nimic acum...

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!

Alte discuții în legătură

Art. 841 nou introdus in codul fiscal, alin.1 Daniela.Vladuianu Daniela.Vladuianu Buna ziua, conf ART. 841 nou introdus in codul fiscal, la alin.1 se prevede : (1) În cazul veniturilor din cedarea folosinţei bunurilor, altele decât cele ... (vezi toată discuția)
Cum se aplica prevederile oug 115/2023 pentru chiria pentru luna ... Medresia Medresia Cum se aplica prevederile OUG 115/2023 pentru chiria pentru luna ianuarie 2024 daca aceasta a fost platita anticipat in luna decembrie 2023? (vezi toată discuția)
Am deschis o firmă in noiembrie 2022 fără angajat. Constantinesis Constantinesis Buna ziua! Am deschis o firmă in Noiembrie 2022 fără angajat, neplătitoare TVA deci intra la categoria Micro doar 2 luni. Deoarece nu pot avea angajat ... (vezi toată discuția)