avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o problema mai ...

Buna ziua! Am rugamintea sa ma lamuriti in intr-o problema mai delicata, este legal ca din pesiile militare care sunt plafonate conform legilor in vigoare,la pensia bruta sa se aplice deducerea impozitului dupa care acea plafonare cum se calculeaza in prezent? In aceste conditii ni se impoziteaza si suma plafonata de care nu beneficiem!
Cel mai recent răspuns: Misha23 , utilizator 14:51, 28 Ianuarie 2024
Impozitul pe venitul lunar din pensii se calculează în baza dispoziţiilor art. 101 din Codul fiscal, modificat prin Legea nr. 282/2023

Detalii
[ link extern ] /
Da,asa este, dar problema e ca au eliminat pragul de 2000 de lei dupa care au impozitat suma ramasa si au aplicat plafonul,noi pensionarii militari avand pensiile plafonate care nu permit sa ai pensia mai .are decat salariul net din activitate.In consecinta, mi s-a impozitat o suma de bani de care nu beneficiez!

Cornel Vasile a scris:

Impozitul pe venitul lunar din pensii se calculează în baza dispoziţiilor art. 101 din Codul fiscal, modificat prin Legea nr. 282/2023

Detalii
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pensie militara achita achita Buna ziua. Sunt pensionar militar, supus impozitarii in trepte pe pensie necontributiva. Am primit pensia in ianuarie cu un impozit mai mare decat ma asteptam. ... (vezi toată discuția)
Cat va fi o pensie neta în 2024? B. Stefan B. Stefan Cat va fi o pensie neta în 2024 care la 31.12.2023 era de 8161 lei ? Scuze. Mă refer la pensie militara. (vezi toată discuția)
Cf hotararii guvernului cresterea pensiilor de la 01 01 2024 ... Ion Soare Ion Soare Cf hotararii guvernului cresterea pensiilor de la 01 01 2024 este de 13.8%,in realitate la mine cresterea este doar de 8.4% datorita celor 3 transe de impozite ... (vezi toată discuția)