avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... citatie intervenient fortat accident
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

citatie intervenient fortat accident

Buna ziua. Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu pagube materiale in luna februarie a anului 2022, eu fiind persoana vinovata. Recent am primit o citatie de la judecatoria Bucuresti, fiind parte parata de catre o societate de inchirieri auto de la care soferul despagubit a primit un autoturism de inlocuire pe perioada reparatiilor. Rca-ul meu a fost incheiat la City Insurance iar ei nu au platit firmei de inchirieri.

Acum ei se intorc abuziv impotriva mea, folosindu-se in mod eronat de un articol de lege, respectiv "art 1357 alin (1) cod civil, cel care cauzeaza un prejudiciu printr-o fapta ilicita, savarsita cu vinovatie, este obligat sa il repare. In speta de fata, conditiile raspunderii civile delictuale sunt indeplinite, atat timp cat nimeni nu a contestat sau a formulat obiectiuni cu privire la producerea incidentului sau faptul ca intervenientul fortat nu ar fi detinut o polita rca valabila".
Ce articole de lege pot invoca in apararea mea, sau daca aveti sa-mi dati alte sfaturi utile pentru a le folosi in apararea mea, v-as fi recunoscator. Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
PPStm, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua ! Sunt mai multe RIL-uri prin care s-a decis în sensul obligării exclusive a asigurătorului de răspundere civilă la plata către părţile civile a daunelor materiale şi a daunelor morale.Amintesc decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție nr. 1 din 15 februarie 2016 prin care Completul competent să judece recursul în interesul legii a luat în examinare recursul în interesul legii declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia judiciară – Serviciul judiciar penal prin Sesizarea nr. 9.366/1792/III-5 din 11 noiembrie 2015, vizând stabilirea calităţii procesuale a societăţii de asigurare în ipoteza asigurării obligatorii de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, prin prisma dispoziţiilor art. 86 din Codul de procedură penală, precum şi limitele răspunderii în procesul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ril. daune morale. litigii de muncã. rodica_post rodica_post RIL. Daune morale. Litigii de muncă. ÎNALTA CURTE DE CASAŢIE ªI JUSTIŢIE- SECŢIILE UNITE - DECIZIA Nr. XL (40)din 7 mai 2007 Publicat in ... (vezi toată discuția)
Citație intervenient proces asigurări bocka bocka Buna ziua Cer scuze dacă s-a mai discutat acest lucru dar vreau un răspuns de actualitate conform legilor in viguare. Povestea este următoarea : astăzi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. din neatenție am provocat un accident auto doar cu ... horhe4ab horhe4ab Buna ziua. Din neatenție am provocat un accident auto doar cu daune materiale. După 1 luna si 1 săpt asiguratorul la care am RCA valabil nu a deschis ... (vezi toată discuția)