Program 8-16 de luni până vineri este... inegal?
In CIM este scris program L-V , de la 8 la 16, , inegal; și pentru că este scris acest cuvânt, "inegal",administratorul firmei la care lucrez îmi schimbă programul chiar și de pe o zi pe alta, comunicându-mi modificările doar verbal. Este corect așa ceva?
Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
Ok, mulțumesc. Dar în cazul meu, chiar poate fi considerat program inegal? Se tot folosește de acest termen pentru a mă chema la serviciu chiar și în timpul liber, schimbă programul de pe o zi pe alta... Și dacă ar face asta doar ocazional, ar fi ok, dar e mai rău ca în armată! Nu ar trebui făcut în scris acest lucru? Regulamentul intern nu prevede acele intervale orare pe care le solicită el în ultimul timp, adică nici el nu respectă propriul regulament!
Program inegal, inseamna o repartizare a timpului de munca pe zile inegala, dar pe sapatamana sa nu depaseasaca 40 de ore. Atfel spus, intr-o zi puteti lucra 6 ore in alta zi 10 ore..astfel ca media este de 8 ore/zi.
Dar să spunem că programul meu poate fi schimbat așa după cum dorește dumnealui, eu nu înțeleg de ce nu îmi transmite niciodată acest lucru în scris. Asta în condițiile în care noi comunicăm in permanență pe mail și pe grupul de WhatsApp.! Nu trebuie să facă ceva, un act?