avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program 8-16 de luni până vineri este... inegal? In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program 8-16 de luni până vineri este... inegal? In CIM este ...

Program 8-16 de luni până vineri este... inegal?
In CIM este scris program L-V , de la 8 la 16, , inegal; și pentru că este scris acest cuvânt, "inegal",administratorul firmei la care lucrez îmi schimbă programul chiar și de pe o zi pe alta, comunicându-mi modificările doar verbal. Este corect așa ceva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:10, 28 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
Ok, mulțumesc. Dar în cazul meu, chiar poate fi considerat program inegal? Se tot folosește de acest termen pentru a mă chema la serviciu chiar și în timpul liber, schimbă programul de pe o zi pe alta... Și dacă ar face asta doar ocazional, ar fi ok, dar e mai rău ca în armată! Nu ar trebui făcut în scris acest lucru? Regulamentul intern nu prevede acele intervale orare pe care le solicită el în ultimul timp, adică nici el nu respectă propriul regulament!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Program inegal, inseamna o repartizare a timpului de munca pe zile inegala, dar pe sapatamana sa nu depaseasaca 40 de ore. Atfel spus, intr-o zi puteti lucra 6 ore in alta zi 10 ore..astfel ca media este de 8 ore/zi.

Depuneti o sesizare la ITM.
Dar să spunem că programul meu poate fi schimbat așa după cum dorește dumnealui, eu nu înțeleg de ce nu îmi transmite niciodată acest lucru în scris. Asta în condițiile în care noi comunicăm in permanență pe mail și pe grupul de WhatsApp.! Nu trebuie să facă ceva, un act?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate fi schimbata repartizarea timpului de munca mentionata in c.i.m. , unilateral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor la salariu pentru program inegal de lucru? leonora leonora Buna seara.Ma puteti ajuta cu un articol din Codul Muncii in care se specifica acordarea unui spor la salariu pentru programul inegal de lucru,(in caz ca ... (vezi toată discuția)
Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta ... max36 max36 Este legal sa lucrezi 12 cu 24 liber, 12 cu 48 liber dar prezenta si statele sa fie intocmite cu 8 ore pe zi 5 zile pe saptamana ? Mentionez ca in CIM este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru inegal birta birta cum trebuie specificat programul de lucru inegal in cim daca salariatul lucreaza 12-36 ore. multumesc anticipat (vezi toată discuția)