Bună seara. O nelamuam și eu în legătură cu moștenirea soțului de la parintii lui. Dupa moartea mamei lui am facut succesiunea și contra unei sume de bani , sora lui i-a cedat partea ei el rămânând singurul moștenitor . Avem un copil de 23 ani . Noi căsătoriți de 25. Nu prea mai există înțelegere între noi , acum câțiva ani am vândut un apartament al nostru bun comun și ne am construit casa în curtea soacrei mele. Toți banii amândurora s au dus în casa (fosta bătrânească care s a demolat ) și s a construit alta noua de noi. El acum fiind unicul mostenitor (practic pe teren ca casa bătrânească a a dărâmant) eu ca soție și copilul nostru avem drept în caz de divorț ? El poate vinde oricând ? După divorț? Mulțumesc
Buna ziua, aveti dreptul in caz de partaj de a fi despagubita cu cota dvs de contributie la constructia casei sau puteti cere dvs casa la partaj cu obligatia de a-l despagubi cu contravaloarea contributiei sale pe sot. Cu privire la teren nu aveti niciun drept la divort, este bun propriu al sotului.
Intrebare partaj .
luptator
Situatia este in felul urmator ; sotia a plecat de acasa la mama ei sub pretextul ca are nevoie de ajutor in cresterea copilului....au trecut 2 ani timp in ... (vezi toată discuția)