avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu medical

Buna,
am si eu o nedumerire, daca sunt angajata si din cauza unei boli am concediu medical 3 luni de zile, dat de catre o comisie de doctori specializati, in momentul acordarii concediului de catre patron, se mai platesc taxele pe care le plateai in mod normal( CAS etc) si apoi concediu in proportie de 75% cat este preavazut pe concediu medical? multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:58, 1 Februarie 2010
Potrivit OUG158 din 17 noiembrie 2005 modificata privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, art.44-45, nu se datoreaza CASS de catre angajat iar CAS se aplica la brutul de 75%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas angajator la concediu prenatal elena_ina elena_ina Buna ziua! Am si eu o nelamurire si de aceea va cer ajutorul: - nu stiu daca se retine CAS angajator la concediul prenatal; daca da, care este formula de ... (vezi toată discuția)
Taxe carte de munca Mihailescu alina Mihailescu alina Buna ziua! Care sunt taxele pentru cartea de munca la 2 ore in concediu medical? Cele platite atat de angajat cat si de angajator? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Bună ziua! am intrat în concediu medical,codul diagnosticului ... Andmar Andmar Bună ziua! Am intrat în concediu medical,codul diagnosticului fiind -745-(hemoragie în sarcină) , iar codul indemnizației -01-( boală obișnuită) care ... (vezi toată discuția)