Bună ziua, care sunt sancțiunile pentru ca am uitat sa achizitionez registrul unic de control pentru un S.r.l. nou infiintat fara activitate si au trecut cele 30 de zile, se poate obtine doar un avertisment, daca nu, cat este amenda? Multumesc!
Legea nr.252 din 10 iunie 2003 privind registrul unic de control
Art. 7. - Constituie contravenţii următoarele fapte:
a) neachiziţionarea registrului unic de control de la direcţiile generale ale finanţelor publice din raza teritorială unde îşi are sediul social contribuabilul, în termenul prevăzut la art. 6 alin. (2) şi (3);
....
Art. 8. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 7 se sancţionează cu amendă după cum urmează:
a) de la 500 lei la 1000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. a);
....
Pe site-ul Camerei Deputatilor am vazut alte cifre, de aceea imi faceam griji
Art. 8. - (1) Contravenţiile prevăzute la art. 7 se sancţionează cu amendă după cum urmează:
a) de la 5.000.000 lei la 10.000.000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. a);
b) de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei, pentru fapta prevăzută la lit. b).
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.