avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie din Romania pentru perioada lucrată de un ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie din Romania pentru perioada lucrată de un cetățean ...

Este vorba despre un cetățean român născut în Ploiesti, care a absolvit facultatea de medicină, a devenit medic urolog, a profesat in jud.Prahova o perioada de 8 ani, apoi a emigrat în Austria și a practicat medicina acolo. Este in vârstă de peste 68 ani, s- a pensionat în Austria la vârsta de 64 ani și 6 luni, având probleme de sănătate.
Întrebarea este dacă are dreptul la pensie și de la statul român pentru perioada lucrată aici, plus perioada studiilor superioare la cursuri de zi.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
Lionne28, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:37, 29 Ianuarie 2024
Ce stagiu de cotizare are in Romania ? .. ii trebuiesc minim 15 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ani de facultate se adauga ca vechime pentru pensie? Winter Winter Buna ziua, Locuiesc in SUA. Nu inteleg exact cum functioneaza vechimea necesara pentru pensie Sunt nascut ine Decembrie 1947. Am lucrat 11 ani si 6 luni in ... (vezi toată discuția)
Stabilit in israel, am dreptul la pensie din romania? adina26red adina26red [b]O PERSOANA STABILITA(EMIGRARE) IN ISRAEL, ARE DREPTUL LA PENSIE IN ROMANIA PENTRU 10 ANI VECHIME + ARMATA +FACULTATE?[/b] (vezi toată discuția)
Stagiu asimilat im82 im82 nelamurire: Daca nu s-a efectuat stagiul complet de cotizare corespunzator varstei (exclusiv stagiile asimilate), la pensionarea de varsta se adauga ca stagiu ... (vezi toată discuția)