avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua.Am si eu o intrebare:anul trecut mi-a fost ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua.Am si eu o intrebare:anul trecut mi-a fost retinut ...

Buna ziua.Am si eu o intrebare:anul trecut mi-a fost retinut permisul pentru 2 luni pentru depasire pe trecerea de pietoni.Puteam da examen sa raman la o luna dar am facut contestatie.Pe 22 feb am prima infatisare.Oare pot renunta la proces?si...oare mai pot da examen?Daca stie cineva cum trebuie sa procedez...astept raspunsuri Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:14, 29 Ianuarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntati la judecata inainte de primul termen, depunind o cerere de renuntare la judecata. Puteti da examen, deoarece perioada de suspendare nu a inceput, datorita faptului ca ati depus plingerea contraventionala. Examenul se poate da si lua doar in primele 20 de zile de suspendare, iar reducerea e doar de o treime, adica 20 de zile. Trebuie sa va programati ori de cite ori puteti in acele 20 de zile. pina il luati. Amanunte aflati de la politie, cind si in ce conditii puteti da examenul.
[ link extern ] /
Articolul 104
(1) La cererea titularului permisului de conducere, perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce aplicată pentru săvârșirea unor contravenții se reduce cu o treime, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căreia a fost săvârșită fapta ori de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, după caz, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) a fost declarat admis la testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație;
b) a obținut permisul de conducere cu cel puțin un an înainte de săvârșirea faptei.
(2) Conducătorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai nu beneficiază de reducerea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, dacă:
a) a cumulat, din nou, cel puțin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce;
b) sancțiunea contravențională complementară s-a dispus pentru săvârșirea contravențiilor prevăzute la art. 102 alin. (3) lit. a) sau art. 102 alin. (4);
c) perioada de suspendare a fost majorată, conform legii;
d) perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce este aplicată prin însumarea mai multor perioade de suspendare prevăzute de lege dintre care cel puțin una prevăzută de art. 102 alin. (3) sau art. 102 alin. (4).
[ link extern ]
Aveti un model de cerere?...macar sa-mi fac o idee
Amalia89 a scris:

Buna ziua.Am si eu o intrebare:anul trecut mi-a fost retinut permisul pentru 2 luni pentru depasire pe trecerea de pietoni.Puteam da examen sa raman la o luna dar am facut contestatie.Pe 22 feb am prima infatisare.Oare pot renunta la proces?si...oare mai pot da examen?Daca stie cineva cum trebuie sa procedez...astept raspunsuri Multumesc

Puteti cauta in resursele de pe portalul justitiei, la pagina judecatoriei la care ati depus plingerea.
Un model e si aici:[ link extern ] /
[ link extern ]

Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada ... PYA83 PYA83 Bună ziua, A fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 zile pe 28.01.2022,cf art 102/3/2 iar dovada a expirat pe 12.02.2022,întrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! urmeaza sa depun o plangere contra procesului verbal ... Slavușcă Florentin Slavușcă Florentin Buna ziua! Urmeaza sa depun o plangere contra procesului verbal si vreau sa dau inainte si acel teste de 15 intrebari pentru reducerea zilelor de retinere a ... (vezi toată discuția)
Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit ... alexandrugeorgescu1 alexandrugeorgescu1 Dacă am avut suspendat permisul în 2021 și l-am redobândit prin examen 13/15, mai am dreptul sa mai dau acest examen și în 2022, având în vedere ca mi ... (vezi toată discuția)