avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dacă un vecin are o firma și vrea sa deschidă un ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dacă un vecin are o firma și vrea sa deschidă un CAEN pentru ...

Dacă un vecin are o firma și vrea sa deschidă un CAEN pentru a ma alatura firmei dânsului în domeniul IT ( eu sufăr de o boala cronica și drept de muncă 4 h ) mi se taie indemnizatia de handicap ? Pot sa imi deschid cumva eu vreo firma și dacă da ce fel de firma pot sa îmi deschid: pfa, ii etc. ? Dacă am anunț pus pe o rețea de socializare pentru IT domeniul de IT sunt cumva urmărit de cineva anume ITM și alte organe abilitate ? Ce fel de taxe o să plătesc dacă pot sa îmi deschis vreo firmă plătesc 50 % reducere sau nu plătesc nimic la stat...? Trebuie sa fiu angajat la firma vecinului pt a putea sa colaborez cu dansul sau pot sa fiu și asociat ( asta având eu problema mea de sănătate mentionata mai sus) ..., dacă am făcut niște cărți de vizita ( în domeniul IT ) pot sa le împart pentru a imi face reclama în domeniul meu de IT...( va întreb aspectul acesta ca am problema mea de sănătate) și vreau sa știu dacă îmi afectează indemnizația de handicap...?
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2024
marian_26, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 30 Ianuarie 2024
Nu vi se taie indemnizatia de handicap, daca aveti drept de munca de 4 ore/zi ...

Legea 448/2006
art.78
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale și capacității de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel județean sau al sectoarelor municipiului București.
....


Obs. :
nu mai deschideti mai multe topicuri legate de aceeasi problema..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de munca pentru persoanele cu handicap accentuat mihailescucr mihailescucr Buna ziua. Eu sunt o persoana cu handicap accentuat,sufar de autism. Sunt in cautarea unui loc de munca. Eu fiind persoana cu handicap accentuat as putea sa ... (vezi toată discuția)
Sanatate in munca daniel_danut83 daniel_danut83 buna ziua detin un certificat de handicap grad 2 forma accentuata pot lucra 4-8 ore pe zi 5zile pe saptamana fara sa pierd indemnizatia si drepturile in urma ... (vezi toată discuția)
Am voie sa lucrez? ely8 ely8 Persoana adulta, grad 2 accentuat. As dori da lucrez, Mi se da voie sa fiu salariata si in ce conditii? adica voi pierde indemnizatia de 274 daca voi lucra? (vezi toată discuția)