avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... efecte reintegrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

efecte reintegrare in munca

E vorba de o salariata concediata disciplinar pe motivul ca s-au descoperit lipsuri in gestiune. A contestat decizia de concediere pe care instanta a admis-o cu reintegrarea in munca si plata salarii din urma. Intre timp, fata de fosta salariata s-a depus si plangere penala. Noi vrem sa evitam si reintegrarea si plata acelor salarii....
Uitati ce situatii am eu:
1. Daca se dispune repunerea in situatia anterioara concedierii, iar anterior concedierii salariata era suspendata, nu ar fii normal sa fie acum suspendata? Decizia de suspendare nu a fost contestata....
2. Daca postul a fost apoi desfiintat, am citit ca nu se mai poate realiza reintegrarea... De asemenea si la plata salariilor- cum se mai pot acorda din moment ce postul nu ar mai fii existat de la acea data?
3. Daca repunerea in situatia anterioara considera ca angajata ar fii lucrat in acea perioada, dat fiind faptul ca exista o plangere penala depusa fata de salariata, normal ar fii fost sa se suspende contractul de munca in baza art 52 litera c. Deci daca salariata ar fii lucrat, angajatorul i-ar fii suspendat oricum contractul, si ar fii normal sa se ia in calcul acest aspect.
4. Repunerea in situatia anterioara presupune angajarea pe acea functie. Daca in acea perioada, salariata a avut contract la o alta firma pe aceeasi functie, nu inseamna incalcarea clauzei de neconcurenta?? Pentru ca ar insemna practic ca a lucrat la doi angajatori, incalcand angajamentul de neconcurenta semnat la primul.....
Va rog sa-mi ziceti parerea dvs fata de aceste aspecte. Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 10:51, 2 Februarie 2010
Repunerea in situatia anterioqara nu inseamna ca mneaparat trebuie sa i se ofere acelasi poost, cu acordul salariatei poate sa ocupe altul iar sumele de bani cuvenite se calculeaza la nivelul postului chiar desfiintat pe care l-a ocupat. Decizia de suspendare nu mai are obiect iar faptul ca a fos angajata la alta societate nu poate atarge consecintele clauzei de neconcurenta, aceasta clauza produce efecte numai dupa incetarea contractului de munca nu in timpul derularii lui.
1. Repunerea in situatia anterioara concedierii inseamna repunerea pe acelasi post si cu aceleasi drepturi salariale de dinainte de concediere.

2.Daca postul a fost desfiintat il infiintati. Pe instanta n-o intereseaza ca dvs ati facut reorganizare. Ramane eventual sa va intelegeti cu salariata asupra ocuparii unui alt post dar, atentie, la aceeasi bani pe care i-a avut. Sa nu credeti ca va accepta un post cu salariu mai mic. Intelegerea trebuie sa o faceti si in scris, ca sa nu conteste apoi ca nu ati repus-o in drepturi asa cum a zis instanta.

3. Daca plangerea penala este "in analiza" la organele de politie, dupa reintegrarea salariatei puteti sa-i reintocmiti decizie de suspendare prt art. 52 lit. c).
Dar, pana una alta, trebuie sa dovediti ca ati pus in practica hotararea instantei. Adica, ati reintegrat-o.

4. Faptul ca angajata a lucrat la o alta firma nu are relevanta. Nu puteti uza de "angajamentul de neconcurenta" ptr ca ea nu era angajata dvs (nu-i asa, ca doar a facut proces ptr asta). In plus, i-ati platit vreodata ceva care sa insemne "spor de neconcurenta"? Daca nu, si daca asa au toti salariatii fara sa beneficieze de un spor, atunci dvs angajator sunteti in culpa. Ca sa nu mai spun ca, prin asemenea practici, dvs angajatopr incalcati dreptul constitutional la munca si prevederile Codului muncii din care rezulta ca orice salariat poate cumula mai multe CIM-uri.
Asa ca ......... atentie marita!!!
Aceasta clauza de neconcurenta se aplica ptr domenii mai sensibile, nu puteti ingradi dreptul la munca unei gestionare.
Sa fim seriosi!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repunerea unui fost salariat pe post, in situatia in care postul este desfintat cristina69 cristina69 Buna seara Am o speta foarte incurcata si tare as vrea sa stiu cum as putea-o solutiona legal pentru a nu mai fi actionati in judecata Pe scurt societatea X ... (vezi toată discuția)
Revocarea unei concedieri implica un nou contract de munca? tusu tusu Buna seara, se da urmatoarea situatie: angajat concediat disciplinar. dupa cateva zile, angajatorul emite o revocare a deciziei de concediere, dandu-si ... (vezi toată discuția)
Decizie concediere anulata ionigeo ionigeo Un angajat a carui decizie de concediere a fost anulata de instanta poate fi angajat din nou in aceeasi unitate? Multumesc. (vezi toată discuția)