avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat, Administrator, Angajat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat, Administrator, Angajat

Buna seara,

As dori sa va intreb, daca in cazul in care deschid o S.C. eu si inca doi asociati, as putea indeplini functia de administrator si angajat in acelasi timp in firma respectiva, neuitand faptul ca sunt si asociat?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: chryssn2007 , utilizator 09:32, 2 Februarie 2010
Da, se poate fara nici o problema!
puteti sa imi spuneti si mie daca exista un articol de lege care reglementeaza acest lucru? am auzit ceva de genul ca daca esti administrator nu poti sa fii si angajat cu carte de munca in firma....
Art. 196 ind. 1 al.4: "Dispozitiile privitoare la administrarea societatilor pe actiuni nu sunt aplicabile societatilor cu raspundere limitata , indiferent daca sunt sau nu supuse obligatiei de auditare"
La SA-uri exista interdictia pentru organele de conducere de a fi si salariati.
La SRL, Inchei un contract de munca pentru functia de director (general, executiv, coordonator,simplu...)ce denumire iti convine si il inregistrezi la ITM.
Bafta!
multumesc frumos pentru raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratorul unui srl are contract de munca? raluca tvs raluca tvs Daca se poate as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva care a experimentat o astfel de situatie: In cadrul unei compani de tip S.R.L administratorul isi ... (vezi toată discuția)
Ref l31/1990 sectiunea srl RoxanaMilita RoxanaMilita Buna ziua De cateva zile citesc legea 31/1990 si am cateva nelamuriri referitor la numirea unui administrator intr-un SRL. La sf anului 2001 am fost ... (vezi toată discuția)
Administratourul poate avea si calitatea de angajat? and_axb and_axb buna ziua, nelamurirea reiese din titlu...intr-un srl..cu 2 asociati..dintre care unul este administrator(cel majoritar)..acesta poate avea si calitatea de ... (vezi toată discuția)