avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Arendasul nu este de acord cu pretul de vanzare.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Arendasul nu este de acord cu pretul de vanzare.

Buna ziua,
Eu , proprietar, doresc sa vand un teren arendat si arendasul are drept de preemptiune. Intrebarea este: Daca arendasul nu este de acord cu pretul de vanzare din oferta depusa la primarie, poate bloca vanzarea catre un tert ? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
romeo bratu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 11:23, 31 Ianuarie 2024
Din pacate , poate ... Va face o acceptare de oferta , o depune la Primarie , si ... nu mai cumpara ... Problema este ca Legea 17/2014 cu modificarile si completarile ulterioare NU prevede nici un fel de sanctiune pentru cel care accepta oferta si nu mai respecta ceea ce a semnat , chiar daca e limpede ca e rea-vointa ... Explicatia unui domn avocat - aici , pe forum - a fost ca un act administrativ ( acceptarea de oferta ) nu poate obliga la incheierea unui act juridic ( contractul de vanzare-cumparare ) . Nu stiu - eu nu sunt jurist - daca s-ar putea obtine daune de la arendas , daca dovediti ca v-a produs o paguba , in situatia in care aveti cumparator si nu-i puteti vinde , asta tot un avocat v-ar putea spune .
Multumesc. De fapt acelasi lucru il poate face oricare dintre preemptori.
Asa este , oricare dintre preemptori va poate pune bete in roate , ba chiar si cei pe care Legea ii numeste “ cumparatori potentiali “ . De altfel , este stipulat in cuprinsul acesteia ca a aparut pentru descurajarea faramitarii terenurilor agricole si incurajarea aparitiei de mari exploatatii agricole , siguranta alimentara fiind de importanta strategica .
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
CHKa, utilizator
Am inteles, in ce conditii , eu ca vanzator, pot anula vanzarea daca preemtorul care a acceptat oferta nu continua demersurile pentru cumpararea terenului in cauza ? Nu pot sa astept dupa el, ani de zile
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
romeo bratu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren extravilan agricol.vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . arendatorul ... fstver fstver Vreau sa vand un teren agricol ( extravilan agricol ) . Arendatorul si-a facut uz de dreptul de preemptiune si a acceptat pretul cerut. Dupa obtinerea tuturor ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract arenda teren extravilan Kuntay Musa Kuntay Musa Am incheiat un contract de arenda, eu fiind proprietarul. Arendasul a dorit sa cumpere terenul. De la bun inceput arendasul taraganeaza sub diferite motive ... (vezi toată discuția)