avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Demisie in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Demisie in CCC

Buna ziua

Se da urmatoarea situatie:
Angajat aflat in CCC cu contractul suspendat si care mai are 5 luni pana la terminarea CCC doreste sa isi dea demisia intrucat nu mai doreste sa revina la actualul angajator.

Din ce am inteles trebuie sa solicite incetarea suspendarii contractului de munca si in aceeasi zi incetarea contractului cu acordul partilor sau demisie cu preaviz. Care varianta de inchidere a contractului este cea corecta sau mai degraba favorabila angajatului?

Angajatul va avea in continuare dreptul la indemnizatia aferenta pana la implinirea a 2 ani a copilului sau aceasta se opreste o data cu inchiderea CIM?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Ianuarie 2024
123user, utilizator
Cel mai recent răspuns: 123user , utilizator 08:06, 15 Februarie 2024
Incetarea c.i.m. cu acordul partilor ....Angajatul va avea in continuare dreptul la indemnizatia aferenta pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului .
Bună ziua! Ccc poate fi luat și alternativ de către ambii părinții ? Adică primul părinte stă în ccc 12 luni, intră al doilea părinte 2 luni după care revine primul părinte și stă până la finalizarea CCC. Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare concediu crestere copil m2008 m2008 Stiu ca s-a tot discutat acest subiect, dar as avea nevoie de un raspuns punctual, daca se poate. Copilul este nascut pe data de 10.10.2013. Am optat pentru ... (vezi toată discuția)
Suspendare ccc pana la 1 an raluca ionita raluca ionita Situatie: - In timp ce se afla in Concediul de Crestere a Copilului pana la varsta de 1 an, un parinte primeste o oferta de job pe care nu o poate refuza. ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil marcucarolina marcucarolina Buna ziua, Va rog sa-mi oferiti si mie detalii despre dreptul la concediu pentru crestere copil pana la varsta de doi ani, respectiv mama beneficiaza ... (vezi toată discuția)