Am avut, la finele lunii ianuarie 2010, o deplasare in strainatate pe proiecte europene. Nu am incasat avansul la plecare nefiind disponibil in timp util. As dori sa stiu cu precizie daca: 1) se deconteaza cheltuielile de taxi pentru deplasarea de la domiciliul meu la aeroport si de la aeroport la domiciliu, in lei, la plecare si la sosirea in Bucuresti; 2) se deconteaza cheltuielile de taxi de la aeroport la hotel si viceversa in orasul de destinatie (Paris), in valuta, in ambele situatii fiind distante mari intre oras si aeroport. Am, desigur, chitantele respective (4) in original. Compartimentul de contabilitate nu este de acord ca aceste cheltuieli se pot deconta iar sumele sunt destul de mari pentru a fi suportate din buzunarul propriu si nici nu este normal. Institutia la care lucrez este un institut national de cercetare-dezvoltare. Va multumesc anticipat si va asigur ca este foarte important pentru mine sa lamuresc aceste lucruri cu argumente temeinice pentru a-mi recupera aceste cheltuieli efectuate in beneficiul institutiei.
sint aplicabile prevederile hg 518/1995; am sa "extrag" din hg raspunsurile la intrebarile dvs :
Art. 6
(1)Ministerele şi celelalte unităţi trimiţătoare mai suportă în valută şi în lei, după caz, pe lângă drepturile prevăzute la art. 5 alin. (1), şi următoarele alte cheltuieli:
a)costul transportului în trafic internaţional, cel între localităţile din ţara în care personalul îşi desfăşoară activitatea, precum şi pe distanţa dus-întors dintre aeroport sau gară şi locul de cazare;
Art. 17
(1)Se recomandă agenţilor economici, alţii decât cei prevăzuţi la art. 16 alin. (1), precum şi fundaţiilor, asociaţiilor şi altora asemenea, să aplice în mod corespunzător prevederile prezentei hotărâri.
Diurna externa
marisas
In cazul unei institutii publice:
Conform HG 518/1995 actualizata diurna reprezinta o indemnizaţie zilnica în valuta, denumita în continuare diurna, în ... (vezi toată discuția)