avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Peste exact 26 de zile implinesc 63 ani. Sunt din ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Peste exact 26 de zile implinesc 63 ani. Sunt din Ploiesti si ...

Peste exact 26 de zile implinesc 63 ani. Sunt din Ploiesti si ma pot pensiona anticipat fara penalizare. Stagiul de contributivitate 37 ani 2 luni si 3 zile. Stiu ca la calculul pensiei nu se ia in calcul armata si facultatea facuta la zi, pana la implinirea varstei standard de 65 ani.
Intrebare; punctele de stabilitate se acorda tot dupa implinirea varstei standard de 65 ani? Ce procent de diminuare a pensiei se va percepe pentru 25 de luni de anticipare, conform noii legi?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 09:53, 31 Ianuarie 2024
-Punctele de stabilitate se vor acorda la 01/09/2024.
-Procentul de diminuare este cel prevazut in legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se merita sa ies la pensie anticipat fiind din zona defavorizata? ... Plesaianis Plesaianis Se merita sa ies la pensie anticipat fiind din zona defavorizata? Sunt din Ploiesti si peste 1 luna implinesc 63 de ani. Stagiu de cotizare 37 ani. Care ar fi ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata dumitrudiaconescu dumitrudiaconescu Am varsta de 56 ani, stagiul de cotizare de 35 ani si 11 ani grupa a 2 a. La ce data ma pot fi pensiona anticipat? Dar anticipat cu penalizare? Va multumesc. ... (vezi toată discuția)