avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general am nevoie de avize???
Discuție deschisă în Contabilitate în general

am nevoie de avize???

Doresc sa comercializez si produse vrac,intr-un mag.gen si oua,fructe si legume .Am nevoie de aviz pt asa ceva eu am cod caen 4711 si 4719(comert cu amanuntul produse alimentare /nealimentare)
Sau trebuie sa respect doar reguli de igiena ?
Si pot primi bonuri de masa sau trebuie sa vb cu o firma de tichete pt a mi le deconta?
Cel mai recent răspuns: caty19 , utilizator 18:08, 2 Februarie 2010
Daca aveti avizele de functionare, atunci cunoasteti in ce conditii vi le-au acordat.
Trebuie sa respectati aceste conditii.
Cand spuneti produse vrac, va referiti la forma in care le-ati cumparat, presupun. Daca practicati comertul cu amanuntul nu uitati ca trebuie sa notificati Primaria asupra adaosurilor comerciale maximale practicate.

Bonurile de masa nu le primiti, le cumparati. Firma de tichete nu vi le deconteaza, vi le vinde, iar dv. le dati cu titlu gratuit salariatilor dv.
caty19 a scris:

Si pot primi bonuri de masa sau trebuie sa vb cu o firma de tichete pt a mi le deconta?

cred ca se refera la posibilitatea de a primi tichete de la clienti
Se face contract cu unitatea emitenta ( una sau mai multe ) ; vedeti norma din 1999 de aplicare a legii 142/1998 sau luati legatura cu unitatea emitenta si va vor da dinsii procedura
M-am referit la produse care necesita cantarire si care se desfac din ambalaj,si in cazul fructelor si legumelor .Sau pt.oua daca am nevoie de o aprobare.Si trebuie sa ma duc la primarie pt ados,nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod caen actualizat vs. cod caen vechi Alex009 Alex009 Salut! Am cateva intrebari despre noul cod caen, dar si in general. Mentionez ca sunt incepator in lucrurile acestea si o explicatie babeasca ar fi utila ... (vezi toată discuția)
Informatii utile aida85 aida85 as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)
Coduri caen magazin mixt brindusaF brindusaF Am un magazin mixt cu functionare pe CAEN 4711 si 4799. As vrea sa stiu daca pentru a comercializa paine, preparate din carne, legume si fructe proaspete, ... (vezi toată discuția)