avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am o situație legată de o expropriere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am o situație legată de o expropriere parțială ...

Buna ziua, am o situație legată de o expropriere parțială.
În acest moment am primit o Notificare de expropriere pentru o porțiune din curtea casei în care locuim. Ni se oferă, desigur o sump foarte mică doar pentru teren, însă această expropriere va presupune o serie de lucrări de reamanajare (mutare gard, refacere gard, mutare fosă, platou parcare mașină etc).
Înteleg că eu pot contesta decizia de expropriere (care nu a sosit încă), în instanță și că legea prevede acum că această acțiune nu va suspenda procesul de expropriere.
Asta înseamnă că dacă procesul durează trei ani (să spunem) ei pot pretinde demolarea gardului înainte ca acest proces să fie finalizat, sau sunt obligați să aștepte până instanța va da decizia și eu voi încasa despăgubirea? Că doar legeaspune că despăgubirea trebuie să fie prealabilă, dar dacă exproprierea nu se mai suspendă, nu se bate asta cap în cap?
Cel mai recent răspuns: POINT CONSULTING HR , Consultant resurse umane 16:45, 31 Ianuarie 2024
Buna ziua, dvs. nu puteti contesta exproprierea in sine ci doar cuantumul despagubirii. In consecinta, este firesc ca procesul sa nu suspende procedura exproprierii cata vreme dvs., la sfarsitul procesului nu puteti obtine decat un cuantum mai mare al despagubirilor.
Mulțumesc pentru răspuns. Deci, este exact așa cum am crezut: Eu va trebui să mut gardul și toate cele pe banii mei, înainte de a primi despăgubirea de la ei. Mă întreb oare ce se va întâmpla dacă nu mut gardul...vin pur și simplu peste noi și îl dărâmă?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deposedare de proprietate stefanelul stefanelul Buna ziua, Recent am cumparat un teren. La cumparare, cand s-au efectuat masuratorile, am aflat ca vecinul a intrat pe acest teren cu un gard din lemn ... (vezi toată discuția)
Expropriere casa StefanL61 StefanL61 Buna ziua Problema este urmatoarea: in vara anului trecut, printr-o Notificare de Expropriere din data de 28.07.2020, emisa de Compania Nationala de Cai ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001 art 5 ovidiu7 ovidiu7 ART. 5 din legea 10 spune : \" Nu sunt indreptatite la restituire sau la alte masuri reparatorii persoanele care au primit despagubiri potrivit ... (vezi toată discuția)