avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TITLU DE PROPRIETATE GRESIT
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TITLU DE PROPRIETATE GRESIT

Avem un apartament cu 3 camere.Contactul de vanzare al apartamentului respectiv este in regula(3 camere),schita apartamentului este ok(apar 3 camere+dependinte),insa pe titlul de proprietate figureaza apartament cu 2 camere.Pe extrasul CF apare apartament cu 2 camere.
Mentionez ca apartamentul a fost construit in 1980 si nu a suferit nici un fel de modificare,fiind al parintilor care l-au cumparat de la stat in 1991.
Cum pot rezolva situatia de fata?
Merci.
Cel mai recent răspuns: Cabinet Av. Irina Rosulescu , Avocat 23:18, 15 Octombrie 2006
~ Conținut șters la cerere ~
ce se intampla oare daca titlul respectiv ,redactat gresit,"se pierde".la cine apelez sa-mi emita altul corect-pe baza contractului de vanzare-cumparare(care este ok)?
Actiunea in instanta -din cate m-am interesat dureaza luni bune si costa o caruta de bani....
nici eu nu inteleg cum ai si contract si titlu de proprietate. oricum daca pierzi titlul de adresezi instituitiei cu care parintii tai au contractat in anul 1991, sa-ti elibereze o copie conforma cu originalul de pe titlu, ca banuiesc ca si contractul si titlul emana de la aceeasi institutie.
Daca titlul e gresit numai actiunea in instanta il poate rectifica si e cea mai sigura. Apoi nu ar trebui sa dureze atat de mult dar la 3 luni ar trebui sa te astepti oricum. In plus nici taxele pt asa ceva nu sunt mari.
Apoi cu hot jud te duci la cartea funciara si ceri rectificarea acesteia.
Contractul de vanzare cumparare este incheiat la data de 14.08.1991 intre parintii mei si OJVL(Oficiul Judetean pt Vanzari de Locuinte).Titlul de proprietate este intocmit in baza contractului de vanzare-cumparare la data de 19.05.1992,antetul emitentului fiind:"Comitetul Executiv al Municipiului,Adminisratia Financiara".
Pe baza carui act se fac inscrierile in Cartea Funciara?(nu cumva contractul de vanzare cumparare?)
Cine are dreptul sa faca modificari in Cartea Funciara?
Expertiza unui topograf+contractul de vanzare-cumparare nu este de ajuns pentru cei de la CF pentru a corecta greseala?
in mod normal daca ai contract de vanzare-cumparare nu-ti mai trebuie si nu se mai elibereaza un titlu de proprietate. Avand in vedere ca titlul e emis in baza contractului, tb sa modificati titlul si apoi sa rectificati in Cartea funciara.
Da in mod normal inscrierea in CF se face pe baza contractului de v-c dar al dvs. e dublat de un alt titlu.

Alte discuții în legătură

Intabulare refuzata iulia bumbu iulia bumbu In anul 2004 mi se respinge cererea de intabulare a unui imobil avand in vedere ca acest imobil a fost atribuit statului in temeiul prevederii art.680 din ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 stefm stefm am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte . cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)
Cum pot face titlul de proprietar daca am titul de mostenitor? e.madalin e.madalin Buna seara, Doresc sa stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a obtine un titlu de proprietar. Mentionez ca am doar titlul de ... (vezi toată discuția)