Avem un apartament cu 3 camere.Contactul de vanzare al apartamentului respectiv este in regula(3 camere),schita apartamentului este ok(apar 3 camere+dependinte),insa pe titlul de proprietate figureaza apartament cu 2 camere.Pe extrasul CF apare apartament cu 2 camere.
Mentionez ca apartamentul a fost construit in 1980 si nu a suferit nici un fel de modificare,fiind al parintilor care l-au cumparat de la stat in 1991.
Cum pot rezolva situatia de fata?
Merci.
Contractul de v/c este titlul de proprietate!
Inregistrarile se fac in cartea funciara pe baza titlulrilor de proprietate care pot fi de multe feluri: contracte de vanzare-cumparare, contracte de donatie, de schimb, hotarari judecatoresti, etc. Esential este ca din actul respectiv sa reiasa cine si pe ce anume este propietar.
Daca a intervenit vreo greseala in inregistrarea respectiva poti cere rectificarea acesteia. Lg. 7/1996 republicata iti poate oferi detalii in acest sens.
ok. cred ca a reiesit din discutie ca contractul de v-c e titlu. Dar daca omului i s-a mai eliberat un titlu de proprietate ulterior si in baza contractului, carui titlu ii dai intaietate? eu zic ultimul care trebuie rectificat si in baza lui facuta si modificarea in cartea funciara
Legea 18/1991
stefm
am dobandit recent un teren printr-un act de v/c intocmit in baza altor acte .
cel care mi-a vandut terenul l-a dobandit in urma altui act de vanzare - ... (vezi toată discuția)