avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un numar de ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un numar de lege/hotarare/ect ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un numar de lege/hotarare/ect pentru riscurile profesionale care au prevazuta obligativitatea legala de a avea evaluare psihologica periodică, si riscurile profesionale care au obligativitatea de evaluare psihologică doar la indrumarea medicului de medicina muncii.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:15, 1 Februarie 2024
HOTARARE nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor (modificata si completata)
Ultima modificare: Joi, 1 Februarie 2024
inspectorSSM, utilizator
In anexa 1 la HG nr. 355/ 2007, exista fise in care se mentioneaza obligativitatea legala de a se efectua evaluare psihologica. La ce meserie va referiti ?
Medicul, daca va considera ca sunt necesare alte examinari de specialitate, inclusiv, evaluare psihologica, poate trimite lucratorul la specialist,
-art. 16 (4) La indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical la angajarea în muncă pentru locurile de muncă şi activităţile cu expunere la factori de risc profesional cuprinde şi examene medicale suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.
-art. 22 f) la indicaţia medicului de medicina muncii, pentru stabilirea incompatibilităţilor medicale cu riscurile profesionale evaluate, examenul medical periodic poate cuprinde investigaţii şi/sau examene medicale de specialitate suplimentare celor prevăzute în anexa nr. 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizita medicala pentru angajati tedissprest tedissprest SRL-urile sunt obligate sa acorde periodic consultatii medicale angajatilor? Daca DA, la ce interval de timp? .SRL-urile sunt obligate sa aiba un contract ptr ... (vezi toată discuția)
Analize medicale pentru angajare suerteade suerteade buna ziua,am nevoie si eu de putin ajutor,deoarece,pana astazi nu m-am intalnit cu aceste probleme,trebuie sa imi fac angajarea la o farmacie naturita si nu ... (vezi toată discuția)
Analize medicale la angajare v_ildiko v_ildiko Buna ziua, imi spuneti va rog ce analize medicale sunt necesare la angajare pentru postul de lucrator curatenie? prin care lege se reglementeaza acest ... (vezi toată discuția)